SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bir Bomba..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Dursun Cumali Sucu, HİF Hakemliği'nin, Türk Hakemliği'nin altına konulan bir bomba olduğunu ileri sürdü.

Sucu, yaptığı açıklamada, "Genel Merkezde Başkan Vekilliği yaptım. 7 senedir de yöneticilik yaptım. Eski Genel Başkan Bülent Demirlenk, bildiğiniz gibi Süper Lig hakemiydi. İl Hakemliğine düşürüldü. Bundan dolayı morali bozuktu. Bundan dolayı da Türk Hakemliğine yeterince katkı sağlayamayacağını ifade etti. Yönetime görüşünü bildirdi. O yüzden Başkan Vekili olarak benim ismim önerildi ve yönetim kurulunun aldığı karar sonrası Genel Başkanlık görevine seçildim. Bülent Demirlenk'te benim yerime başkan
vekili olarak görev yapacak. Normalde 2009 yılında genel kurulumuzu yapmamız gerekiyordu. Ancak bazı illerdeki usulsüz seçimlerden dolayı genel kurulumuzu yapamadık. Bunların başında da İstanbul geliyor. İstanbul ilimiz seçimini yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde genel kurul yapmayı planlıyoruz" dedi.

Türk Futbol Hakemliği'nin kötü bir şekilde yönetildiğini savunan Sucu, "Biz TFF yetkilileri ile görüşeceğiz. Yapılan talimatlar Türk hakemliğinin aleyhinedir. Kişilere yönelik yapılan talimatlardır. Bunların düzeltilmesi için tahkime müracaatımızı yaptık. Genel Merkez olarak da bunun iyileştirilmesi için çalışacağız. Federasyonu yetkileri ile de bir randevu alıp, görüşme yapacağız. TFF bünyesinde Merkez Hakem Kurulu (MHK) var. MHK'nın yönetimi var. Biz, Genel Merkez olarak Türk hakemliğinin iyi yönetilmediği konusunda sürekli telkinlerde bulunduk. Bu telkinlerimizde de ısrarcıyız. Çünkü çıkarılmış olan talimatlar Türk hakemliğini bitirme noktasına getirecektir. Bu şekilde gidersek ilerde hakem bulmakta çok zorlanacağız. Şimdi profesyonel hakemlik diyorlar, bunu görmek ve yaşamak lazım. Dünyada sadece İngiltere'de o da yüzde 50 uygulanıyor. Örneğin, Bülent Yıldırım kardeşimiz Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Daire Başkanı görevini yapıyor. Şimdi siz Bülent Yıldırım'a "gel sen bu görevinden ayrıl,
profesyonel hakemlik yapacaksın" dediğin zaman, ikilimde kalacaktır. Bülent, ya olacaktır ya da olmayacaktır. Bülent olmazsa, takımların kendisine bakış açısı farklı olacaktır. Eğer ben profesyonel hakem olursam, takımların bana bakış açısı farklı olacaktır. Bunu zamanla uygulayıp görmek lazım. Ama biz şuan ki MHK'nın gerek hakem gerekse gözlemciler üzerinde yaptığı klasmanın adil olmadığına inanıyoruz. Bu konuda da Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşeceğiz" diye konuştu.

Sucu, HİF Hakemliğini de değerlendirerek, "HİF Hakemliği, Türk Hakemliği'nin altına konulan bir bombadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun milyonlarca dolar parası çöpe gitmiştir. HİF Hakemliği herkes için hakemliktir. Yoldan geçen herkes internete girip, müracaat ettiği zaman hakem oluyor. Bu kabul edilecek bir sistem değil. Çünkü benim hakem olarak alacağım çocuğun boyuna posuna, şekline ve diksiyonuna bakmam lazım. Herkesin bir meslek grubu var. Esnafım giriyorum internete hakem oluyorum. Genç çocukları
alıp yetiştirmedikten sonra 40-50 yaşındaki adamdan HİF hakemi diye bir şey olur mu? Bu projeyle milyon dolarla çöpe gitmiştir. HİF Hakemliği'nin Türk hakemliğine hiçbir faydası yoktur" görüşünü ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız