SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Gizli Örgüt İşi Olabilir!.."

0
Güncellendi - 2016-11-22 03:45:26
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Battalgazi İlçe Başkanı, Yeşiltepe'den sonra Taştepe'de meydana gelen "gaz zehirlenmesi" olayı ile ilgili çok tartışılacak iddialarda bulundu. Sarıoğlu, "Bize göre bu gaz olayları, kendiliğinden, dikkatsizlikten, doğal nedenlerle, kanalizasyon kapaklarından veya çevredeki hurda yığınlarından kaynaklanmamakta tam tersine insan eliyle bilinçli bir biçimde, yani bilerek, isteyerek, planlayarak gerçekleşmiştir." diye konuştu.

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Taştepe'de Cumartesi akşamı meydana gelen ve vatandaşa zor anlar yaşatan gaz etkilemesiyle ilgili mahallede incelemede bulundu.

Sarıoğlu burada olayı yaşayan vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonunda şunları söyledi:

“Olay, dün, 19 Kasım Cumartesi günü, saat 19.00 ile 20.00 arasında olmuştur. Olayın geçtiği yer Alper Sokağının 500, Hayırlı Caddesinin 300 metrelik bölümüdür. Gazın etkisi, boğulma durumu yaratacak şekilde soluk almakta zorlanma, boğazın acıması ve öksürük, gözlerin yanması ve yaşarması şeklinde kendisini derin bir şekilde göstermiştir. Öyle ki, evinden dışarı çıkan kişiler birkaç dakika bile duramadan perişan bir şekilde içeriye dönmek zorunda kalmışlardır. Sokakta yürüyenler, kendilerini kapalı yerlere, evlere, işyerlerine atmak zorunda kalmışlardır. Aracıyla giden bir vatandaş camını açık tutmuş olmalı ki derhal inerek bakkal dükkanına sığınmıştır. Çocuklar çok zor anlar geçirmişler, astım hastası olan iki vatandaş fenalık geçirmiştir.

“Burası, Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi ile Yüzüncü Yıl İmam Hatip Ortaokulu çevresidir. Özellikle Alper Sokağının bulunduğu kısım bayağı yüksektir ve buradaki evler genellikle tek katlıdır. Yani çevre basık, kapalı ve havasız değildir. Gazın etkisi, sadece yolun içinde kalmış, çevreye kesinlikle yayılmamıştır. Örneğin Alper Sokağı ile Çoban Yıldızı Sokağının kesiştiği yerde, sokağın köşedeki birinci evinden bitişiğindeki diğer sokağa ait ikinci ev etkilenmemiştir. Ayrıca penceresi kapalı olan evlerin içinden anlaşılamamıştır. Bu gösteriyor ki kullanılan gaz, karbondioksit gibi havadan ağır olduğu için yere çökelmiş ve çevreye yayılmamıştır. Bu gaz, çok net bir biçimde anlaşılıyor ki Alper Sokağının 500 metrelik kısmıyla, Metin Emiroğlu Lisesinin güney tarafında bulunan Hayırlı Caddesini 200 metrelik bölümüne bir araçla hızla gidilirken dışarıya verilmiştir. Ve verilen gaz yol çevresinin dışına yayılmamıştır. ”

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Olayla ilgili olarak şu değerlendirmelerin yapılabileceği görüşündeyim: Bu gaz, her hangi bir yerden kendiliğinden veya dikkatsizlik sonucu yayılmamıştır. Sokağa bir araç içinden basılmıştır.

Taştepe Mahallesinde yaşanan bu gaz olayı 13 Kasım 2016 günü 22.00 sularında Yeşiltepe-Koşu Yolu Mahallesinde yaşanan ve 37 vatandaşımızın hastanelik olduğu olayın bir benzeridir. Ancak, o olay yeterli ölçüde dikkate alınmamıştır. Olay sonrasında yapılan Valilik açıklanmasında, ‘Bahse konu gazın kanalizasyon havalandırmalarından sızan metan gazı veya bölgede bulunan hurdacılar ile vatandaşların halen katı yakıtla ısınması nedeniyle sobalarda yakılan katı veya likit maddelerden oluşan gazlardan oluşabileceği değerlendirilmiş, gerekli araştırma ve inceleme devam etmektedir.” denilmiş ve böylece konu geçiştirilmiştir. Yeşiltepe’den verilen bilgiler yanlış değilse eğer, onların ağır ve kötü koku almalarının aksine buradaki vatandaşlarımız herhangi bir koku almadıklarını söylemişlerdir. Yine, Yeşiltepe’deki vatandaşların evlerinde otururken gazı hissetmişlerken, burada yaşayan vatandaşlarımız sokağa çıkınca hissettiklerini söylemişlerdir. Ayrıca Yeşiltepe Koşu Yolundaki ölçümlerde bir bulgu saptanamamışken, burada Taştepe’de oksijen eksikliği belirlenmiştir. Ancak ikisini en az bir ortak yanı vardır ki o da gece saatlerinde olmasıdır.”

Sarıoğlu konuşmasını son bölümünde şu olasılıkları dile getirdi:

“Bize göre bu gaz olayları, kendiliğinden, dikkatsizlikten, doğal nedenlerle, kanalizasyon kapaklarından veya çevredeki hurda yığınlarından kaynaklanmamakta tam tersine insan eliyle bilinçli bir biçimde, yani bilerek, isteyerek, planlayarak gerçekleşmiştir. Bu bakımdan üzerinde çok önemle durulmalıdır. Bu bir gizli örgüt işi olabilir. PKK, IŞİD, FETÖ işi olabilir. Bir deneme, bir prova olabilir. Bir korku yayma aracı olabilir. Eğer bir gizli örgüt, bu gazı bu şekliyle veya başka katkılarla ve miktarını artırarak Malatya’nın bütün sokaklara verse bu yaşananlara bakılarak söylüyorum, bütün Malatya’yı teslim alabilir. Bu bakımdan çok dikkatle, Ankara ile bilgi alışverişi de yapılarak MİT ve diğer devlet organları eliyle araştırılmalı, incelenmeli, gerekli önlemler alınmalı ve de Malatya bilgilendirilmelidir.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tastepechp

tastepechp1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    Selahattin beyden daha mantıklı açıklamalar beklerdim. Buram buram siyasi kokan söylemlerle mahalli sorunlar çözülemez. CHP'nin kendisini neden yenileyemediği belli oluyor. Demek ki aynı olay beş yıl önce olsaydı Ergenekon yaptı, 70li yıllarda olsa anarşikler yaptı diyecektiniz. Selahattin bey biraz araştırma yapın, sağduyulu ve mantıklı olun. Aynı olayların yaşandığı ülkeleri takip edin. Oralarda böylesi söylemlerle işin içinden sıyrılan yöneticiler olmuyor, göreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)Veysi Yüce isimli kullanıcı yorumuna
    DEVLETİ UYARMA GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ, İNCELEYİN ÖRGÜT İŞİ OLABİLİR DİYORUZ ! Veysi Bey, iddiam bu etkili gaz olayının bir dikkatsizlik sonucu veya doğal nedenlerle veya kendiliğinden olamayacağı. Bir akıl, bir el 500 m. civarında sokak içinde bu gazı sokağa yaymış. Bu irade bir psikopatın iradesi de olabilir ama bu uzak bir olasılık. Daha yakın olasılık bir terör örgütünün işi olduğu. Ben bir siyasi başkan olarak diyorum ki; 'Ey Devlet yöneticileri bu konu öyle doğal gaz sızması, kanalizasyon sızması, soba sızması, hurdalık sızması değil. Bu böyle geçiştirilemez. Bunu Devletin olanaklarıyla inceden inceye araştırın. Sonra başımıza iş açmasın. Malatya'nın tüm sokaklarına verseler bu gazı Malatya sokağa çıkamaz." Vesi bey bunun neresi siyaset? Elini vicdanına koy söyle'!
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin bey, ben de diyorum ki usul böyle değildir. Meselelere böyle yaklaşılmaz. Yakınca'da da zehirlenme hadisesi oldu. O da mı gizli örgüt işi? Mossad olabilir mi sizce? Saygınlığınızı koruyarak adım atmanız gerekir. Hem de CHP'yi temsil ediyorsunuz. İktidar partisinden olsanız bu sözlerinize yorum bile yapmam zaten. CHP'den beklentimiz büyük. İktidarcıların ağzıyla konuşmak olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Yorum yapanlardan bazıları gerçekten haberi okumadan veya göz ucuyla okuyarak yorum yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (7 yıl önce)
    Tebrik ediyorum. Memleket sorunları ile iyi ilgileniyorlar. Sarıoğlu beyin kendisi Chp de kardeşi Akp de memleket için harıl harıl çalışıyorlar....Bu kadar samimi ve çalışkan Aile başarılar diliyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)Suat isimli kullanıcı yorumuna
    Suat Bey, AK Parti'de harıl harıl çalışan kardeşimi tanımak isterim. Hani, çalışabilir ama benim öyle kardeşim olduğunu bilmiyorum. Siz biliyorsanız buraya yazın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizi üzmek istemezdim. Ak Parti derken; Ak parti belediyesinde demek istemiştim. Kusura kalmayın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)Suat isimli kullanıcı yorumuna
    Ben de alınganlık yaptım herhalde. Selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan karabulut (7 yıl önce)
    tebrikler chp. malatyanın sorunlarına eğilmeye çalışyıorsunuz. ayrıca bu belediye kanalizasyona batmış durumda. lütfen bu belediyelerin haksızlıklıklarına ve hukuksuzluklarına karşı daha etkili muhalefet edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap Kaya (7 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin. CHP bu işte. Sanırım mahalledeki kalitesiz kömürden dolayı CHP'lilerde karbonmonoksitten etkilenmiş olacakki böyle bir açıklama yapılmış. Güzel kardeşim hangi bilimsel ve hukuki veriye dayanarak böyle bir açıklama yapıyorsun. Hukuk kimliği olan birisinin böyle bir açıklama yapması gerçekten garipler ötesi. Sitedeki habere göre ölçüm yapılmış, karbonmonoksit çıkmış. Düşecekseniz dağıtılan kömürün peşine düşün.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELAHATTİN SARIOĞLU (7 yıl önce)Vahap Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Yazıyı okumadan bu yorumu yazdığınız düşünüyorum. Bir alıntı: "Gazın etkisi, sadece yolun içinde kalmış, çevreye kesinlikle yayılmamıştır. Örneğin Alper Sokağı ile Çoban Yıldızı Sokağının kesiştiği yerde, sokağın köşedeki birinci evinden bitişiğindeki diğer sokağa ait ikinci ev etkilenmemiştir. Ayrıca penceresi kapalı olan evlerin içinden anlaşılamamıştır. Bu gösteriyor ki kullanılan gaz, karbondioksit gibi havadan ağır olduğu için yere çökelmiş ve çevreye yayılmamıştır. Bu gaz, çok net bir biçimde anlaşılıyor ki Alper Sokağının 500 metrelik kısmıyla, Metin Emiroğlu Lisesinin güney tarafında bulunan Hayırlı Caddesini 200 metrelik bölümüne bir araçla hızla gidilirken dışarıya verilmiştir. Ve verilen gaz yol çevresinin dışına yayılmamıştır. ”
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin bey, siz kimya mühendisimisiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (7 yıl önce)
    Sobada sanayi atığı yakarlar o bölgede her zaman.
    0
    0
    Yanıtla