SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bir İhbardır..'

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'nın Vladivostok bölgesinde faaliyette bulunan özel bir inşaat firmasında çalışan ve haklarını alamayarak zorla çalıştırıldıklarını iddia eden Türk işçiler yurda gelmeye devam ediyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı ile Moskova aktarmalı olarak saat 20.40 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen 9 Türk işçi, Dış Hatlar Terminali'nde alkışlarla karşılandı. Bazı işçilerin tekerlekli sandalye ile gelmesi dikkat çekerken, işçilerin morallerinin bir hayli bozuk olduğu ve yürümekte zorlandıkları görüldü. Rusya'da zorla çalıştırıldıklarını, hastalandıklarında dahi şirketlerin masraflarını karşılamadıklarını, kendilerine sosyal sigortalarını ödemediklerini ve sağlıksız ortamlarda
çalıştıklarını ifade eden işçiler, Türkiye'ye dönebildikleri için şükrettiklerini söyledi.

Mağdur işçilerden Sefa Çağlar, kendileriyle hiç kimsenin ilgilenmediğinden yakınarak, "Demek ki Türk milletinin sahibi yokmuş. Oraya çalışmak için gittik. Bize iş bulma kurumunun arkamızda olduğunu, sigortamızın olduğunu ve dolgun ücret vereceklerini söylediler. Ancak biz oraya gidince işler değişti. İlaç parasını dahi cebimizden verdik. Rapor alıyoruz, bize rapor paramızı fazladan kesiyorlar. Arkadaşlarımız iş kazası geçirdi. Biz şuan dokuz kişi geldik, ancak arkadaşlarımız gelmeye devam edecekler" dedi.

Böbreğinde taş olduğunu ve yaklaşık 45 gün boyunca bu acıyı çekmesine rağmen kendisini şirketin kesinlikle hastaneye götürmediğini ifade eden Caner Eroğlu ise, "Bize çok vaatte bulundular, ancak hiç birini yerine getirmediler. Benim iki tane arkadaşım var, onlar hala daha orada bekletiliyor. Bizi Türkiye'ye geri gönderme şartı olarak, 3 bin dolar istediler. Bunlar insan değiller" diye konuştu.

Ağabeyi Caner Eroğlu ve arkadaşlarının Rusya'dan Türkiye'ye dönebilmeleri için başta Dışişleri Bakanlığı olarak bir çok resmi kuruma talepte bulunduğunu ve sonucunda da bu çabalarının sonuçlarını aldığını ifade eden Şener Eroğlu ise, "Ben Malatya'dan geldim. Ağabeyimi sağ salim teslim aldım ama hiç iyi bir vaziyette değil gördüğüm kadarıyla. Ben bunun hesabını soracağım. Bu bir ihbardır. Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunuyorum. Bütün delillerimiz de elimizde var" diye konuştu.

Rusya'da elektrikçi olarak çalışırken geçirdiği bir iş kazası sonrasında beli kırılan Cuma Arslan, şirketin kendisini hastaneye götürmediklerini ifade ederek, "15 gün sonra ben iyice rahatsızlandım. Sonra hastaneye götürdüler. Doktorun raporuna göre, benim bir sene kalkmadan yatmam gerekiyormuş. Beni buna rağmen ülkeme göndermeyeceklerini söylediler. Şuan hiç iyi durumda değilim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız