SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir İsrail Projesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:42
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kapatılan Fazilet Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı'ya özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Partisi tarafından Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için düzenlenen anma törenine katılmak üzere gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düzenlediği basın toplantısında, Malatya'nın Kürecik bölgesinde kurulan Füze Kalkanı Radar Sistemi'ni eleştirerek, "Füzeler acaba Malatya'nın güvenliğini korumak için mi kuruldu? Malatya böyle bir tehdit ile karşı karşıya mı? Hayır. Peki amaç ne? Kürecik beldesine kurulmuş olan Füze Kalkanı asıl itibariyle Amerika'nın baskısı ile üzerine NATO kılıfı geçirilmiş olan bir İsrail projesidir. O kalkanların gözü sadece İran'a çevrilmiş durumdadır. Güneye bakan gözü kördür. Bu Füze Kalkanları Malatya'nın güvenliğini sağlamak şöyle dursun, tam aksine güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Sadece Malatya'nın değil, Tüm Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir. Siz olsaydınız, ülkenizin güvenliğini tehdit eden rampayı, her halde ortadan kaldırmak istersiniz, oraya ateş edersiniz. Öyle değil mi? Nitekim Rus Füze Sistemi yönünü Türkiye'ye çevirmiş durumdadır. Kürecik'e yerleştirilmiş olan füze kalkanları, Malatya'nın iradesine, isteğine bağlı olarak değil, İsrail'in talebine uygun olarak yerleştirilmiştir" dedi. 
 
28 Şubat döneminde askerlerin kullanıldığını ileri süren Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' sözlerini de değerlendirerek, "Diyoruz ki, 'Sayın başbakan, bu işler sözle olmaz. Buyurun o halde. Dinimizin temelini ne oluşturur? Kur'an-ı Kerim değil mi? Elhamdülillah, hepimiz Müslüman'ız. Müslümanlığın temel kitabı da, Kur'an-ı Kerim'dir. O halde en azından, sözünüz de samimiyseniz, biz SP olarak sonuna kadar yanınızdayız. Buyurun, Kur'an-ı Kerim'i ilköğretim birinci sınıftan itibaren isteyen Müslüman çocukları için seçmeli ders olarak okutalım. Sanıyorum, fazla bir şey istemiyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Kapatılan Fazilet Partisi'nin eski milletvekili Merve Kavakçı'nın özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyleyen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Hiç şüphesiz, hakları gasp edilmiş olan Merve hanım vardır. Merve hanımın hakkının verilmiş olması elbette şarttır. Tutuklu milletvekillerinin özlük hakları karar altına alınmış durumdadır. Sanırım Merve Hanım ile ilgili daha netleşmedi. Ama burada asıl mağdur edilen Merve Hanımdır. Onun hakkının mutlak suretle verilmesi lazımdır. Çünkü seçilmiştir. Sabıka
kaydı yoktur. O'na isnat edilen herhangi bir suç yoktur" dedi. 
 
ESOB'A ZİYARET..

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarın İntibak Yasası'ndaki beklentilerine cevap verilmediğini belirterek, sadece 2002 yılında 3 aylık sürede parasıyla basamak satın alanlara yönelik bir iyileştirme yapıldığını, diğer Bağ-Kur emeklisi esnaf ve sanatkara yönelik bir iyileştirmenin yapılmadığını belirtti. Keskin, başta Başbakan Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve TBMM' deki komisyon üyelerine dosya göndererek, esnaf ve sanatkarın düşük seviyedeki Bağ-Kur maaşının iyileştirilmesini talep ettiklerini ancak, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini savundu. Keskin, mevcut sistemde esnaf ve sanatkarın hem büyük sermaye ile hem de devlet ile rekabet etmeye zorlandığını, ancak esnaf ve sanatkarın bu güçte olmadığını belirterek, sadece esnaf ve sanatkara değil, diğer kesimlere de bir düzenleme ve sınırlandırma getirilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, esnaf ve sanatkarın maaşlarına en yüksek maaş artışının Refahyol döneminde kendileri tarafından yapıldığını hatırlatarak, şuanda esnaf ve sanatkara sahip çıkılmadığını söyledi. Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği rakamların Türkiye'nin Başbakanı olarak doğru söylediğini ancak, Başbakanı kendileri ile söylediği rakamlar üzerinde birlikte hesap yapmaya davet ederek, "Siz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanısınız, söylediğiniz mutlaka doğrudur. Ama izninizle gelin birlikte bir hesap yapalım" dedi. Türkiye'de 9.5 milyon insanın Yeşil Kartla sağlık hizmetlerinden yararlandığını, 12.5 milyon insanın da açlık sınırında bulunduğunu söyleyen Kamalak, "Ortalama aile yapımızın 5 nüfustan oluştuğunu söyleyelim, sayın Başbakan, madem ki sizin yaptığınız hesaba göre, fert başına düşen mili gelir 10 bin dolar diyorsunuz. Bu durumda 5 kişilik aileni mutfağına yıl itibariyle 50 bin doların girmesi gerekir. 50 bin dolar ise bugünkü kur ile 90 bin TL eder. Allah aşkına ayda 7.5 bin TL para giren kaç ev var?" dedi. 

 
FOTO: A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız