SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bir Kaza' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

İnşaat halindeki binanın 9. katından atlayarak intihar ettiği öne sürülen Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Batuhan Volkan D.’nin, intihar etmediği ve fotoğraf çekmek için çıktığı inşaattan kazaen düşerek öldüğü iddiaları da dillendiriliyor. Bu arada, olay polis raporunda da “İntihar” olarak yeraldı.

İNŞAATIN YANINDA..
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Yahya D.’nin iki çocuğundan biri olan Malatya Fen Lisesi 11. sınıf (lise 3) öğrencisi 17 yaşındaki Batuhan Volkan D., geçtiğimiz Çarşamba günü Beydağı Devlet Hastanesi yakınındaki Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın önünde düşme sonucu ölmüştü. Okulda o gün ilk 5 derse girdiği, teneffüslerde arkadaşlarıyla masa tenisi oynadığı ve yapılan bir sınavda da 100 tam puan aldığı belirlenen Batuhan Volkan D., 12.00’de ders zilinin çalması sonucu ayrıldığı okulun yakınındaki inşaatın yanında ölü bulunmuştu. İnşaatta çalışanların bir kişinin düşerek öldüğü yolundaki ihbarı üzerine gelen polis, düşme anında başını yere çarpan Batuhan Volkan D.’nin cesedinin yanında saatini ve bir de fotoğraf makinesi (fotoğrafta) bulmuştu.

“İNTİHAR OLAMAZ..”
Olay intihar olarak değerlendirilirken, ailenin yakınları intihar olmadığı iddiasını dile getirdiler. Bu çevrelere göre, Batuhan Volkan D., İnönü Üniversitesi’nde açılan “Doğa ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasına katılmayı düşünüyordu ve Beydağı’na giderek fotoğraf çekmek istiyordu. Ancak, Beydağı gezisinin iptali üzerine, okulda öğle tatilinden yararlanarak, yakındaki inşaata fotoğraf çekmeye gitti ve çıktığı 9’uncu kattan düşerek yaşamını yitirdi. Bu iddiayı dillendirenlere göre, cesedin yanında bulunan fotoğraf makinesi de bunun kanıtıydı. Ailenin yakınları, çok başarılı bir öğrenci olan Batuhan Volkan D.’nin intihar etmesi için bir sebep bulunmuyordu ve öldüğü gün okulda yaptıkları da intihar edecek bir kişinin yapacağı şeyler değildi.

POLİSE GÖRE..
Bu iddialara karşın, olay Perşembe günkü polis vukuat raporunda “İntihar” başlığı ve “..22/04/2009 günü saat: 12.20 sıralarında yukarıda belirtilen adresteki inşaat halindeki binanın 9. katına çıkan B.V.D. isimli şahıs sebebi tespit edilemeyen bir nedenden dolayı kendisini aşağı bırakmış, şahıs olay yerinde EX olmuş, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.” bilgisiyle yeraldı.

OSMANİYE’DE DEFNEDİLDİ..
Öte yandan ölümü büyük üzüntü yaratan Batuhan Volkan D.’nin cenazesi, Perşembe günü memleketi olan Osmaniye’ye götürülerek burada toprağa verildi. Cenaze törenine, İnönü Üniversitesi ve Malatya Fen Lisesi’nden de katılımlar olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız