SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bir Referans Oldu..'

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski genel başkanlardan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü hakkında hazırlanan fezlekeden memnun olduklarını söyledi.

Topçu, "Türkiye'de ilk defa millet vicdanında şüpheli bir kaybın, önemli bir vatan evladıyla ilgili kaybın devletin kayıtları altına alınması, hukuki sürecin başlatılması, buna benzer hadiselerle ilgili bir referans oldu" dedi.

Kahramanmaraş'ta eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatı kaybetmesi ile ilgili hazırlanan fezleke partide memnuniyete neden oldu. Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezleke konusunda İHA'ya değerlendirmede bulunan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Türkiye'de ilk defa millet vicdanında şüpheli bir kaybın, önemli bir vatan evladıyla ilgili kaybın devletin kayıtları altına alınması, hukuki sürecin başlatılması, buna benzer hadiselerle ilgili bir referans oldu" diye konuştu.

Yazıcıoğlu Ailesi ve partililer olarak çok kararlı, iradeli ve bilgili bir şekilde hareket ettiklerini ifade eden Topçu, "İnşallah bundan sonraki şüpheli meselelerle ilgili bir referans olur" dedi. Hiçbir şeyin karanlıkta kalmasını istemediklerini dile getiren Topçu, "Millet vicdanındaki bu ezber bozulmalıdır. 'Bu şüpheli ama bundan hiçbir şey çıkmaz' gibi bir ezberi bozacağız. Talebimiz hukuk neyse ortaya çıksın" dedi.

Olayın adli boyutu ile ilgili özel yetkili savcı istediklerini kaydeden Topçu, kimsenin suçluluğu ortaya çıkmadan hiçbir kuruma ve şahsa bir suçlama yapmak istemediklerini vurguladı. Topçu sözlerine şöyle devam etti:

"Birileri diyor ki 'bu kaza değil suikast', birileri de 'kaza' diyor. Bunu adalet çözecek. Adalet diyecek ki 'böyle bir şey var ya da böyle bir şey yok'. Ya da 'böyle değilmiş, kurumların koordinasyonsuz çalışmasının nedeni örgüte bağlıymış'. Ben zaten sürecin başından beri 'bu iş suikasttır, bu bir kazadır' demedim; sadece şahadet süreci dedim. Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği fezlekeyi değerlendirecek. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı oluşturduğu onlarca dosyayı inceleyecek. Biz de tüm bu olanların sonucunu 1.5 ay içerisinde öğrenmiş olacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız