SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Seçim Değil, Referandum"

0
Güncellendi - 2017-03-29 22:46:08
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, emekli astsubaylarla bir araya geldi. Ağbaba, “Biz birileri ‘Evet’ dediği için değil, Türkiye’nin geleceği için ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Malatya Şubesini ziyaret ederek yönetici ve dernek üyeleriyle sohbet etti,referandumda neden ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Dernek Başkanı Mustafa Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emekli astsubayların yaşadıkları sorunları içeren bir dosyayı Ağbaba’ya sundu.

TEMAD TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının başında  “TEMAD Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri. Derneğin Genel Merkeziyle sürekli iletişim halindeyiz. Malatya’da da  şubenin açılması güzel bir kazanım.Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda astsubaylık mesleğinin önemini biliyoruz. Zor şartlar altında görev yaptığınızı biliyoruz. TEMAD tüm siyasi partilere eşit yaklaşan bir dernek. Bugün dernek çatısı altında örgütlü bir şekilde Türkiye’nin geleceği için çalışmalar yapıyorsunuz.Sizleri tebrik ediyorum.”dedi.

MECLİSİN YETKİLERİ ELİNDEN ALINIYOR

“Önümüzde bir referandum süreci var. Bizde neden HAYIR dediğimizi gittiğimiz yerlerde anlatmaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “Yeni yönetime hayırlı olsun diyoruz bu arada neden Hayır dediğimizi anlatmak istiyoruz. Biz referanduma bir parti meselesi olarak bakmıyoruz. Bu bir seçim değil referandum. Herhangi bir siyasi partiye oy vermiyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki dönem yönetim şeklini belirleyecek referanduma gidiyoruz. Biz birileri evet dediği için, hayır demiyoruz. Bu anayasa paketi meclisin yetkilerini elinden alıyor. Meclisin bütçe yapma yetkisi, kanun yapma yetkisi, yürütmeyi kendi içinden seçme yetkisi, meclisten alınıp başkana devrediliyor.  Artık bakanlar için gensoru verilmeyecek, sözlü soru sorulamayacak, bakanlar meclisten onaylanmayacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZLIĞINI ORTADAN KALDIRILIYOR

Türkiye’de hiç kimsenin milletvekili sayısının az olduğundan şikayetçi olmadığını ancak buna rağmen 550 olan milletvekili sayısının  600’e çıkartıldığını kaydeden Ağbaba, “Başkan yardımcısı olabilmenin bir tek koşulu var 18 yaşını doldurabilmek. Başka hiçbir nitelik istenmiyor. Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz, dünyada örnekleri var başkan olan kişi karısını, kardeşini başkan yardımcısı olarak atayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan da İlhan Aliyev, eşini birinci başkan yardımcısı yaptı. İşte size başkanlık! Başkan meclis seçimleri aynı gün olduğu için milletvekillerini de atayabiliyor. Biz Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını savunuyoruz. Ama getirdikleri sistemde partili cumhurbaşkanlığı öneriliyor. Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye’nin birliğini temsil eder ama partili cumhurbaşkanlığı ile bu tarafsızlık ortadan kalkıyor. Sadece başkan değil yargı da  taraflı hale geliyor.HSYK’nın neredeyse tamamı partili başkan tarafından atanıyor. Atayanın atananın yargılaması düşünülebilir mi? Geçtiğimiz dönemde bakanlık yapmış kim varsa yargılanabilmesi de yeni sisteme tabii olacak.Yani geçmişin üzerine sünger çekilmek isteniyor” şeklinde konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (6 yıl önce)
    Evet, son anketlerde yine Evet arayı açtı gidiyor, kuru çabalar boşuna, bari çok masraf etmeyin...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla