SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyleyse Bu Bir Skandaldır"

0
Güncellendi - 2016-07-16 13:30:33
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Malatya’nın içmesuyu kaynağı Kaptaj’a yakın bölgedeki taş ocağının faaliyete geçtiği iddialarını gündeme getirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın içmesuyu kaynağının bulunduğu Gündüzbey Pınarbaşı Kaptaj bölgesine yakın bölgede kurulan taş ocağında faaliyete geçtiği iddialarını gündeme getirdi. Ağbaba, “Şayet Malatya’nın su havzası üzerinde taş ocağı faaliyete geçirilmişse bu bir skandaldır” dedi.

Geçmiş yıllarda Malatya İl Özel İdaresi’nin ‘uygun’ görüşüyle ÇED raporuna gerek duyulmadan Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından maden ocağı izni verilmişti.Konuyu TBMM Gündemine taşıyan CHP Gene Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hem soru önergeleri hem de meclis genel kurulunda yaptığı konuşmalarla taş ocağının Malatya’nın içme suyu kaynaklarını ve dolayısıyla  Malatyalıların sağlığını tehdit ettiğini belirtmişti. Daha sonra taş ocağının faaliyetleri yargı kararıyla durdurulmuştu.

Ancak, taş ocağının olduğu bölgenin girişinde son günlerde  iş makinelerinin çalışma yapması üzerine konuyu tekrar gündeme getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,”Şayet Malatya’nın su havzası üzerinde taş ocağı faaliyete geçirilmişse bu bir skandaldır” dedi.

Ağbaba, “600 Bin Malatyalının içme suyunu karşılayan Kaptaj havzasının taş ocağı faaliyetine kurban edilmesi asla kabul edilemez. Son günlerde bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından, taş ocağı civarında iş makinelerinin görüldüğüne dair iddialar yetkililer tarafından mutlaka araştırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Yakında susuzluktan kırılmayalım inşallah yalandır
    0
    0
    Yanıtla