SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Türkiye Projesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:05
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Karaciğer Nakli Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Yılmaz rekabet ortamının nitelikli insanlarla olacağını belirterek tersine beyin göçünün gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

HASTANENİN TEMELİ ATILDI

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin  dışında  ihtisas hastanesi olarak Karaciğer Nakli Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Vasip Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile kalabalık bir topluluk katıldı.

150 YATAKLI OLACAK

Temel atma töreninde ilk olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik konuştu. Rektör Çelik,  temeli atılan hastanenin 2014 yılı Haziran ayında tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını  belirterek, “Bu bölgenin insanı ve de bakanımız olarak, her zaman üniversitemize ve şehrimize verdiğiniz desteği esirgemediğiniz ve bu açılış merasiminde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Desteğinizle temelini atacağımız Karaciğer Nakli Hastanemiz, yoğun bakım ile birlikte 150 yatak ve 12 ameliyathanesi olacak ve inşallah 2014 yılı içerisinde bitmiş olacak. Bu yeni hastane yapılırken nakil ekibimizde her türlü hazırlıklarını bu hastaneye göre yapıyorlar. 2013’ün ilk 6 ayında yaptıkları nakil sayısı nerdeyse 2012 yılında yapılan toplam nakil sayısına kavuştu. Muhtemelen bu yılın sonunda 350 nakil sayısını yakalayacaklar. Hastane hizmete girdiğinde ise 500 nakil sayısı ile dünyada en çok nakil yapan merkez konumuna geleceğiz. Bildiğiniz gibi şu an hastalarımızın %10’u yurtdışından geliyor. Sadece nakil hastaları değil, aynı zamanda eğitim almak içinde gelen akademisyenlerin olduğunu da belirtmek isterim. Bu başarının her ne kadar Bilim ve Teknoloji Bakanlığının girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde bir karşılığı olmasa da, önce insanı merkeze alan üniversitemiz ve milletimiz açısından anlamlı bulunduğunu da belirtmek isterim. Turgut Özal Tıp Merkezi olarak sadece karaciğer naklinde değil, diğer nakillerde ve tıbbın diğer alanlarında da iyi şeyler yapıyoruz. Özet olarak öncelikle ileri sağlık hizmetine ihtiyacı olan bölge insanlarımızın büyük şehirlere yığınak yapmasını önlemeye ve sıkıntılarını mahallinde çözmeye gayet ediyoruz. Hasta yakınları otelimiz günlük 200’e yakın bölge insanımıza hizmet veriyor. İkinci otelimizi de inşallah 2-3 ay içerisinde hizmete açacağız. Yaptığımız yatırımlar için sadece devletten kaynak alan değil kendisi de kaynak oluşturan bir üniversiteyiz. Geçtiğimiz yıl 26,5 milyon liralık yatırımı öz gelirlerimizden karşıladık.”dedi.

BU YIL ÖDENEĞİ 15 MİLYON TL

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili  Mücahit Fındıklı da konuşmasında, Karaciğer Nakli Hastanesi’nin yapımı için Kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz’ın büyük destek verdiğini ve 2013 yılı için 15 Milyon TL ödenek ayrıldığını  belirtti.

Fındıklı, "“Birlikte rahmet vardır. Bizler ne kadar birbirimize yakın, sırt sırta vererek çalışma imkânı sağlarsak, Allah’ın bereketi de o kadar artar. Burada da görüldüğü gibi Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve daha birçok kurumlarımızla birlikte ne kadar ortak alanımızı bir araya getirirsek o kadar şehrimizi kalkındırma imkânımız olur. Aksi, takdirde enerjimizi boş yere tüketmiş oluruz.”dedi.

Fındıklı, Bakan Yılmaz’dan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin mevcut 16 asansörünün yenilenmesi  gerektiğini ve bunun içinde yaklaşık 4 Milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu bu ödeneğin verilmesi konusunda müjdeli haber beklediklerini ifade etti.

"DAHA İYİ HİZMET VERİLECEK"

Vali Vasip Şahin ise konuşmasında, Bakan Cevdet Yılmaz’ın Malatya’ya özel bir ilgisini olduğunu Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Sulama Projelerinin yanı sıra SODES ve FKA desteklerinin önemli boyutta olduğunu belirterek, “  “Bugün rahmetli Özal’ın vizyonunun, ufkunun, idealinin, heyecanının ve rüyasının birer birer gerçekleşiyor olmasını müşahede etmekten çok mutluyum. Rahmetli Özal İnönü Üniversitesini bir sağlık üssü haline getirme hedefiyle ta o günlerde buradan çeşitli sağlık personelini ihtisas yapmaları amacıyla yurt dışına göndermiştir. İşte bugün onun meyveleri toplanmaktadır. Malatya, üniversitesi, eğitimi, sanayisi gibi daha birçok alanda iddialı bir ildir. Bugün temelini attığımız Karaciğer Nakli Hastanesinin Malatya’nın sağlık alanındaki hedefine ve idealine daha fazla hizmet edeceğine inanıyor hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

"NİTELİKLİ BİR TESİS.."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,a temel atma törenindeki konuşmasından önce biri Suriyeli olmak üzere karaciğer nakli yapılan 4 çocuğun kendisine çiçek sunmaları nedeniyle teşekkür etti.

Çocuklar ve aileleri, Bakan Yılmaz’a Üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Bakan Yılmaz’da “Asıl kahramanlar buradaki doktorlar” dedi.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Sezai Yılmaz da, Bakan Yılmaz’a yapılan çalışmalara ilişkin bir dosya sundu.

"ÖZAL'I MİNNETLE ANIYORUZ"

Bakan Yılmaz daha sonra yaptığı konuşmada önemli ve nitelikli bir tesisin temelini attıklarını belirterek, “ Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yaşama geçmesi nedeniyle rahmetli Turgut Özal’ın  bir kez daha minnetle anıyoruz. Özal’ın ne kadar vizyoner olduğunu Başbakanlığı döneminde Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görev yaparken yapılan toplantıda yakinen gördüm. Son yıllarda ülkemiz çok yol aldı. Ama bu yeterli değil. Daha çok yol almamız gerekmektedir. Üniversiteler sadece bilgi üreten değil, aynı zamanda katma değere de önem vermelidir. TBMM’de 2014-2018 yılları için 5 yıllık Kalkınma Planı hazırlandı.  Bugün  kişi başına milli gelir 10 bin doları geçti. 2023’de hedef 25 bin dolara çıkarmak. Bunları insanlarımız ile yapacağız. Kamu-Özel-STÖ ile birlikte hareket edilmezse kalkınmayı sağlayamayız. Rekabet  için nitelikli insan gereklidir. Nitelikli doktorların burada tutmalıyız. Tersine beyin göçünü gerçekleştirmeliyiz. Üniversitelerden en üst düzeyde faydalanmalıyız. Malatya doğunun umudu durumundaki bir ilimiz. Ülkemizdeki üniversitelerin 2002 yılında  yatırımlar için aldığı ödenek 249 Milyon TL iken  2013 yılında yatırım bütçesi 3.4 Milyar TL’ye ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

"BU TÜRKİYE PROJESİ.."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karaciğer Nakli Hastanesi’ projesi ile iftihar ettiğini  belirterek, “ Ben bu projeyi Malatya ve bölgenin değil Türkiye’nin projesi olarak görüyorum. 50 Milyon TL tutarındaki bir proje. Bunun 30 Milyon TL’si inşaat için, 20 Milyon TL’si teçhizat için belirlendi. Bu yıl için inşaat yapımına 15 Milyon TL ödenek ayrıldı. İnşallah bu ekiple birlikte bu hastanemiz Türkiye’ye hatta Dünya ülkelerine hizmet eder.  Biraz öncede Suriye’den bir çocuğumuz yanımıza geldi, karaciğer nakli olmuş. Sağlıkta son 10 yılda önemli gelişmeler meydana geldi.” dedi.

ASANSÖR İÇİN DESTEK MÜJDESİ

Bu arada Bakan Yılmaz, Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın gündeme getirdiği Turgut Özal Tıp Merkezi’nin asansörleri konusuna da değinerek, “ Asansörler için Belediye tarafından yapılan denetimlerde teknik olarak ömrünü tamamladığı belirlenmiş. Bizden ödenek talep ediliyor. Ben buraya gelmeden önce 4 Milyon TL ek ödeneği imzaladım” dedi.

Bakan Yılmaz, İnönü Üniversitesi için 2013 yılında ayrılan yatırım ödeneğinin ise 42.4 Milyon TL olduğunu da  belirtti.

Konuşmaların ardından Karaciğer Nakli Hastanesi’nin temeli için  harç makinesinin butona basıldı.

3 MİLLETVEKİLİ KATILMADI..

Bu arada İnönü Üniversitesi'ndeki temel atma törenine; Malatya'da bulunan AKP Milletvekillerinden Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Malatya'da olmadığı öğrenilen Cemal Akın katılmadılar.

Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'le "iletişim sorunu yaşadıkları" belirtilen milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, 26 Nisan'da üniversitede düzenlenen 1000'inci Karaciğer Nakli törenine de katılmamışlardı. Cemal Akın ise, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı'yla birlikte o törende hazır bulunmuştu.

HABER: Selahattin GÖKATALAY- Yeni Malatya Gazetesi ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız