SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Bir Yanlışın, Bilinç Kaybının Fotoğrafı..

0
Güncellendi - 2016-06-20 23:54:38
Bu Bir Yanlışın, Bilinç Kaybının Fotoğrafı..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye binasının yanındaki Sanat Sokağı'nda yeralan, Malatya'daki bazı eserlerin maketlerinin bulunduğu 'MiniaMalatya'da çektirilen bir fotoğraf, bu tür eserleri korumaya yönelik bilincin bazı kişilerde ne kadar düşük olduğunun örneği gibi.

malatyahaber.com'un bir okuru, MiniaMalatya'daki bir maketi, olmaması gereken bir şekilde mekan olarak kullanıp,  fotoğraf çektiren ve bunu sosyal medyada yayınlayan bir bayanın bu fotoğrafını, eleştirileriyle birlikte malatyahaber.com'a şu mesajla ulaştırdı:

"Bildiğiniz üzere Belediye binasının arkasına bir Sanat Sokağı yapıldı. Ayrıca MiniaMalatya denilen Malatya'nın önemli yerlerinin maketleri konuldu. Bu maketlerin bir çok ziyaretçisi oluyor.

Sosyal medyada karşılaştığım bir fotoğrafı sizinle paylaşmak istiyorum. Fotoğraf çektirenin yüzünü kapatıp gönderiyorum. Gerçekten bu fotoğrafı gördüğümde bir Malatyalı olarak içim acıdı. Maketlerin etrafında maketlere dokunulmaması için engel olmasına rağmen kendini bilmez birisi Darende Somuncubaba maketinin üstüne oturarak poz vermiş ve bunu da ..paylaşmış. O maketler için yapılan masrafı düşünmek bir yana, önemli bir dini sembol olan Caminin yanında böylesine bir hareketi hiç doğru bulmadım.

Sizden ricam bu fotoğrafı bir haber olarak yayınlamanız ve toplumsal duyarlılığa katkı sağlamanız. Eminim bu bir farkındalık oluşturur. Şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum."

Bu arada, fotoğraftaki kişinin saptanması halinde cezalandırılmasının söz konusu olabileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com

miniamaket1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kkkkk (7 yıl önce)
    Millet bilmiyor ki nasıl haber yapsın bilmiyorki ne yapsın işinize gücünüze bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlufk (7 yıl önce)
    malatyaya dışardan göç çok fazla ve cahil göç çok fazla buda CAHİLLİK ten başka bir şey değildir hoşgörmek lazım :) ALLAH akıl fikir versin böyle insanlara
    0
    0
    Yanıtla