SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Birliğe Göre..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği tarafından yapılan ortak açıklamada, demokratik açılımda asla geri adım atılmaması gerektiği bildirildi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen ve 31 sivil toplum kuruluşunun imzasının yer aldığı Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Platformu Sözcüsü olarak basın açıklamasını okuyan Avukat Göksel Atlı, "Bir süredir gündemimizi işgal eden ve kamuoyunun haberdar olduğu bir plan dahilinde Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutukluluk halinin sonlandırılması amacıyla bir plan başarıyla tatbik edilmiştir" ifadelerini kullandı. "Ceza Usul Kanunu çerçevesinde eşi benzeri görülmemiş ilkler ve uygulamalar ile Yargıtay'ın birleştirme kararı vermesi konusun da kendisini yetkilendirmesi son derece yanlış ve hukuki dayanaktan yoksundur. Yargıtay 11. Ceza Dairesi kararı hukuk dilinde yetki gasbı niteliğindedir" iddiasında bulunan Atlı, kamuoyunda Balyoz davası olarak bilinen dava kapsamında nöbetçi hakimlerin verdiği kararlar toplumun vicdanını zedelediğini ileri sürdü.

Yargıtay 4.Hukuk dairesinin Ergenekon davasına bakan 9 hakimi tazminat ödemeye mahkum etmesini öncelikle yerel mahkemeye yönelik bir baskı aracı olarak gördüklerini savunan Göksel Atlı, "Bu karar başlı başına anayasanın 146. ve 138. maddelerine de açık bir aykırılık teşkil etmektedir. Bahsi geçen kararla yargı bağımsızlığı ve yargıç güvenceleri ihlal edilmiştir. Devam etmekte olan bir davanın sonucu beklenmeden davaya bakan hakimin kararları sorgulanmakta hatta cezalandırılmaktadır. Davaya bakan hakimler belirli şahıslara yönelik tahliye kararları vermeye zorlanmaktadır. Bu açık bir şekilde yargının baskı altına alınmasıdır" iddiasında bulundu.

"DEMOKRATİK AÇILIMDA ASLA GERİ ADIM ATILMAMALI"
Atlı, demokratik açılım konusunda da şunları belirtti:

"Demokratik açılım konusunda asla geri adım atılmamalıdır. Milli birlik ve beraberlik adına ele geçen bu güzel fırsat siyasi kaygıları olan şahıs ve partilerin duygusal zeminde kulağa hoş gelen söylemleriyle heba edilmemelidir. Bizler toplumun belli kesimlerini bir araya getirmiş olan Sivil toplum kuruluşları, söz konusu ülke menfaatleri olduğunda aklıselim ile düşünmek durumunda olup siyasi iradenin bir takım kararlar alması hususunda cesaretlendirici olmak durumundayız. Sivil toplum kuruluşları siyasi iradenin karar alma sürecine tesir etmeli ve projelere imkanlar dahilinde şekil vermelidir."

KİMLER?..
Söz konusu açıklamaya imza koyan kuruluşlar ise şunlar:

1- Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği,
2- Meşale Eğitim Kültür Derneği,
3- Rehber Eğitim Kültür Derneği,
4- Yağmur- Der,
5- Timav,
6- Memur - Sen,
7- Eğitim- Bir Sen,
8- İlim Yayına Cemiyeti,
9- Bem - Bir Sen,
10- Alikanlılar Yardım Dayanışma Derneği,
11- Din Görevlileri Derneği,
12- Hayat Vakfı,
13- Bingöllüler Derneği,
14- Kurucaovalılar Derneği, 15- Nida Derneği,
16- Hayırda Yanş Derneği, 17- Din - Bir Der,
18- Musiad Malatya Şubesi,
19- Din Görevlileri Sendikası,
20-Mazlum DER,
21-Şeker iş Malatya Ş.b.
22-Arıcılar Birliği,
23-Hizmet iş,
24- Beydağı Yamaçlar Eğt. Kül. ve Dayanışma Derneği,
25-Niyazi Mısri Vakfı,
26-Hukukçular Derneği,
27-Ayvalılar Derneği,
28- Toç- Bir Sen,
29- Yazarlar Birliği Malatya Temsilciliği,
30- Malatya Ziraat Odası,
31- Mamsurlular Derneği,

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız