SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Birliğin Malatya'ya Aylık Katkısı 1 Trilyon..''

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın 2006 yılı başlarında Malatya'dan kaldırılacağı yolundaki haberler, esnafı endişelendirdi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya ekonomisine aylık katkısının 1 trilyon civarında olduğunu düşündüklerini belirttiği birliğin kaldırılması halinde yeni bir acemi eğitim birliğinin kurulması gerektiğini savundu.. Bu arada, Malatya'da Malatyalılar Derneği de, bu konuda ilgili komutanlıklara birer telgraf çekti.

EVREN'İN AÇIKLAMASI..
Halk arasında "Şoför Okulu" olarak da bilinen birliğin Malatya'dan kaldırılacağına ilişkin duyumları "Halk arasındaki fısıltı gazetesinden aldığımız bilgiler" olarak nitelendiren ESKKK Başkanı Evren, şöyle konuştu:

"Halk arasında aldığımız fısıltı gazetesindeki bilgilere göre, Malatya'da bulunan şoför er eğitim alayının 2006 yılında kaldırılacağı söylenilmektedir.

Şoför Er Eğitim Alayının Malatya ekonomisine katkısının ne boyutta olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu şoför Er Eğitim Alayına 2 ayda bir gelen acemi ve usta er sayısı yaklaşık olarak 2 bin kişidir. Buna 2 bin civarında subay ve astsubayı da eklediğimizde yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmaktadır. Ayrıca asker ziyareti için gelen aileleri de dikkate alırsak, Şoför Er Eğitim Alayının Malatya ekonomisindeki potansiyelinin ne boyutta olduğunu daha iyi görürüz.

Bu gelen aileler, askerler ve subaylar alışveriş ihtiyaçlarını Malatya'nın çaycısından, simitçisinden, giyeceğinden, kayısıcısından, berberinden, şoföründen, otelinden kısacası tüm ihtiyacı Malatya'nın esnafı tarafından karşılanmaktadır. Yaklaşık olarak Malatya'nın ekonomisine ayda 1 trilyon bırakmış olurlar.

İkinci Ordu komutanımızın bu duruma el koyacağını veya bir çözüme kavuşturacağını tüm Malatyalı tarafından bilinmektedir. Şoför Okulu kaldırıldı diyelim, en azından başka bir acemi er eğitim alayının buraya taşınması yer bakımından uygun görülmektedir.

Sayın ikinci ordu komutanımız ile Milli Savunma Bakanlığımızın ve Hükümetimizin bu konunun ciddiyetle değerlendirmesini yapması Malatya esnafı ve tüccarı tarafından arzu edilmektedir."

TELGRAF..
Öte yandan, Malatya'da Malatyalılar Derneği yönetimi adına başkan Raşit Kısacık ve Genel Sekreter Erdal Karabağ imzasıyla; Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'a çekilen telgrafta, "Malatya'mızda 40 yılı aşan süredir varlığını sürdüren ve Malatya'mızın sosyal hayatına, gerekse ekonomisine büyük katkısı olan ve her zaman gurur duyduğumuz Şoför Er Eğitim Alayı'nın Malatyamızdan henüz belirlenemeyen bir yere nakledileceğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milli güvenliğimiz ile ilgili bir karar olduğu kesin olmasına rağmen bu durumun tüm Malatyalılar adına bir kez daha değerlendirilmesini arz ederiz.."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız