SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bize Has Bir Kültür..'

A- A+ PAYLAŞ

Ahilik Haftası nedeniyle Malatya'da bazı etkinlikler yapıldı.

Ahilik Haftası nedeniyle Malatya'da ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törene Belediye Başkanı Cemal Akın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları, Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri katıldılar. ESOB Başkanı Şevket Keskin'in çelenk sunumundan sonra belediye mehteran takımı tarafından kısa bir gösteri yapıldı.

Esnaf Sarayı'nda yapılan törene ise Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve öğrenciler katıldılar.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, ahiliğin zengin ve derin kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu belirterek, "Ahilik toplumun bütün kesimlerine ışık tutmuştur. Esnafımız asla hiçbir zaman devlet için sorun olmamıştır. Bunu sebebi Ahiliktir" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, ahiliğin milli bir teşkilat olduğunu belirterek, "Milli değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ahiliğe sahip çıkmanın hem ekonomik ve hem de sosyal anlamda yararları var. Belediye olarak ahilik haftasında önümüzdeki yıl etkinlikler için faaliyetlerimizi arttıracağız" diye konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keski, "Kalbin gönlün açık olacak, kapın açık olacak, Sofran açık olacak, Elin açık olacak, Gözüm açık olacak, Dilin açık olacak; bunlardan daha güzel bir yaşam biçimi var mı? Yok ve hiçbir zamanda olmayacak. Bu sadece yüce Türk Milletine has bir yaşam biçimidir. Esnaf ve Sanatkarların en büyük değerlerindendir" diye konuştu.

Keskin, Ramazan ayı kültürü ile Ahilik kültürünün birbiri ile bağdaştığını söyleyerek, "Atatürk'te 'Efendiler mebus olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, ancak sanatkar olamazsınız' sözü ile esnaf ve sanatkara en büyük değeri vermiştir" ifadelerini kaydetti.

Törende 3 esnaf ve sanatkarlara plaket verildi. Yılın en yaşlı sanatkarı olarak oto tamircisi Mustafa Çiçek'e, yılın en genç sanatkarı olarak kuaför Dilek Bayrak ve yılın bayan sanatkarı olarak ta ev yemekleri sanatkarı Gülhan Örnek'e plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız