SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bizim Bir Vakamız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:35
A- A+ PAYLAŞ

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmada saç tellerinde inceleme yapılamadığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, saç telleri üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Saç tellerinde kök bulunamadı. Kimyasal inceleme yapılamıyor, biyolojik inceleme yapılacak'' şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

İnce, Turgut Özal'ın saç tellerindeki incelemeye ilişkin, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin Ali Tıp Kurumu kaynaklı olmadığını ifade ederek, ''Soruşturmayı yürüten savcılılık tarafından gönderilen Özal'ın saç tellerini inceledik. Ne olup bittiğiyle ilgili savcımıza bilgi veriyoruz. Çalışmalar sürüyor. Arkadaşlarım yaptıkları çalışmaları iletiyorlar. Sonuçta onlar 'tamam' deyince çalışmamız bitecek. Bu bizim bir vakamız. Arkadaşlarla 'tamam' deyince raporu göndereceğiz'' dedi.

''Saç tellerinde biyolojik inceleme yapılacak, kimyasal inceleme yapılamıyor, kök bulunamadı'' gibi haberlerin doğru olmadığını belirten İnce, bilgileri savcıyla paylaştıklarını söyledi.

İnce, ''Bizim neyi nasıl yapacaklarımız deklarasyonda yazılı. Bu bilgiler nasıl değerlendiriliyor bilmem, ama bunlar doğru değil. Nasıl çıkıyor bilmiyorum'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız