SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bizim Kanımıza Dokunur"

0
Güncellendi - 2016-01-29 15:23:19
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyareti ve MHP'nin reddettiği randevu talebine ilişkin, "MHP ve ülkücü camianın ruhunda kendi iç meselemizi hiçbir zaman başkasının eliyle halletmek yoktur" dedi.

Mehmet Erdem gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye ziyaretine ve reddettikleri randevu talebine değindi. Erdem, "Şimdi ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden niye geldi? İzah etmeye geldi. 'Hele gelin bir çocuklar, burada bir sıkıntı var, nasıl çözelim' demeye geldi. MHP'nin ruhunda, ülkücü camianın ruhunda kendi iç meselemizi hiçbir zaman başkasının eliyle halletmeye çalışmak yoktur. Bu yakışmaz bize. Bir Amerikalı gelerek bizim iç meselemizi çözemez. Amerikalılar, 'Bu sıkıntıyı çözelim' derken bile kendi menfaatlerini dikte etme hesabıyla gelmiş" diye konuştu.

PYD'nin İsviçre'nin Cenevre kentindeki toplantıya çağrılmasını da değerlendiren Erdem, "Bu çerçevede Cenevre'de yapılacak toplantıya PYD'nin katılması konuşuluyor. Şu andaki hükümet PYD'yi terörist bir örgüt olarak görüyor, ancak daha önce öyle görmüyorlardı. Yine Cumhurbaşkanımızın ifadesi Kobani'yi İŞİD'ten korumak için PYD'ye destek amaçlı Peşmergeler bizim sınırlarımızdan gitti. Neye gitti? PYD'ye yardıma gitti. Biz de dolayısıyla yardım etmiş olmuyor muyuz? Ama şu anda PYD'yi terörist olarak kabul etmiş bulunuyoruz. MHP yıllardır PYD'yi terörist olarak görmüştür. Biden'ni düzenlediği toplantıya katılmamız mümkün olamaz. Genel Başkanımız da en güzelini yapmıştır. Amerikalılar bir masa etrafında bizi toplayacak, talimat verecek. Bu bizim kanımıza dokunur" şeklinde konuştu.

Malatya'daki MAKİAD üyesi iş adamlarına yönelik operasyonu da değerlendiren Mehmet Erdem, "Şimdi hükümet her türlü olumsuzlukları (daha önce askerin üzerine atıyordu) şimdi de 'paralel' diye bazı insanların üzerine atıyor. Malatya'da gözaltına alınan insanlar, hepsi yakinen tanıdığımız iş adamlarıdır. Pırıl pırıl insanlar. Yardımsever insanlar. Ekmek yediren insanlardır. Bunları bu şekilde bezdirmek, bu şekilde sıkıntıya sokmak vicdan işi değil. Malatyalılar duyarlı olsun. Yazık bu insanlara. Varsa suçları, hukuken yaptıkları yanlış varsa ceza çeksinler ama böyle temiz iş adamlarımızın da böyle töhmet altında bırakılması beni üzdü. Bi rşey çıkacağını zannetmiyorum. İnşallah tekrar işlerinin başlarına dönerler. Malatyalılara tekrar ekmek yedirsinler diliyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız