SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bizim Raicimiz Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Ekmeğe yapılan zam kamuoyunda tepki görürken, Ticaret ve Sanayi Odası odaca halen geçerli olan tarifenin 150 gram ekmeğin 30 YKR olduğunu bildirdi. Fırıncılar Odası başkanı ise yapılan zammı savundu.

"BİZİM RAİCİMİZ DEĞİL.."
Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"5174 sayılı TOBB Yasasının 12. maddesi (i) bendine göre odamız üyesi firmaların mal ve hzimet azami tarifelerini 15 Aralık 2004 tarih ve 25671 sayılı resmi gazetede yayınlanan ilgili yönetmelik gereği belirleme yetkisine sahiptir.

Bu anlamda son açıklanan ekmek rayiç fiyatları odamız tarafından açıklanmamıştır. Şu an odamızca halen geçerli olan fiyat 150 gr. Francala ekmeğin 30 Ykr.’tan satılmasıdır.

5 Mart 2008 tarih ve 26807 sayılı resmi gazetede yayınlanan Türk Gıda Kodeksi tebliğinin 2. maddesi (b) bendi gereği francala somun ekmek 5 Haziran 2008 tarihi itibari ile 300 gr’dan başlayarak ve 50’şer gram arttırılarak piyasaya sürülmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Bu durum ile artan maliyetler odamız yönetim ve meclisinde değerlendirildikten sonra yeni rayiç açıklaması bilahare yapılacaktır."

FIRINCILARIN SAVUNMASI..
Bu arada Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, ekmeğe yapılan zammı savunarak, "Girdiler ortalama yüzde 33 arttı, biz ise ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaptık" dedi.

Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, 150 gram ekmeğin 30 Ykr'den satılırken gramını 200'e ve fiyatını 50 YKr'ye çıkardıklarını belirtti. Girdilerin ortalama yüzde 33,11 artmasına rağmen ekmeğe yüzde 25 zam yaptıklarını söyleyen Büyükelçi, "Bir kilo ekmeğin fiyatı 2,5 YTL'ye yükseldi. Malatya Belediyesi MEGSAŞ ekmek de önümüzdeki haftadan itibaren 250 gram ekmeği 50 YKr'ye satacak" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı fırınların ise rayiç fiyat uygulayabileceklerini aktaran Büyükelçi, "Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 25-30 fırın varken, odamıza kayıtlı 300-350 fırın var. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası da bize uymalıdır" dtiye konuştu.

Büyükelçi, komşu şehirler Elazığ ve Erzincan'da da 1 kilo ekmeğin 2,5 YTL, Kahramanmaraş'ta ise 2,3 YTL olduğunu bildirdi.

Büyükelçi, rayiç listesinde bulunmasına rağmen açık ekmek fırınlarının lahmacun ve tava gibi pişirmelerden para almadığını da kaydetti.

BELEDİYE TARAFI..
Belediye Başkanı Cemal Akın, 1980'li yıllarda ekmekle ilgili spekülatif hareketlere karşı belediyenin elini güçlendirmek amacıyla kurulan belediye bünyesindeki MEGSAŞ ekmeğinin fiyat ve gramajının artırılacağı sinyalini verdi. Vatandaş, Malatya'da fırıncıların 150 gram ekmeği 200 grama, 30 kuruş olan fiyatı da 50 kuruşa çıkarmasına karşı, belediyeden fiyat ve gramajı dengeleyici acil tavır beklerken, belediye başkanı halen 200 gramı 30 kuruştan satılan MEGSAŞ ekmeğinin günlük üretiminin 50 binden 60 bin'e çıkarıldığını söylemekle yetindi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız