SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bölgede Çalışmalar Son Aşamada"

0
Güncellendi - 2018-07-22 06:05:14
A- A+ PAYLAŞ

Güney Kuşak yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, 11.5 kilometre uzunluğundaki yolun Kernek - Beydağı hattındaki kot farkını 2 metre aşağı düşürerek, Kernek Şelalesinin üstüne taş duvar ördü. 50 metre genişliğinde açılan yolu ortadan ikiye ayıran derme suyu kanalının yaklaşık 100 metrelik bölümü ise kapatılıyor.

Güney Kuşak yolundaki çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Polat’a inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen, Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir, Kernek Mahalle Muhtarı Mesut Türkoğlu, Yamaç Mahalle Muhtarı Hanifi Akdağ, Beydağı Mahalle Muhtarı Hakverdi Sevgi ile Hasan Varol Mahalle Muhtarı Özkan Oyan da eşlik etti.

Kent içi ulaşımın rahatlaması için Güney kuşak yolunun mutlaka bitirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yolu açabilmek için önlerine çıkan sorunları bir bir aşmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Yolun 8 kilometrelik bölümünün açıldığını belirten Başkan Polat, sözlerine şöyle devam etti:

“Güney Kuşak yolumuzun Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç ve Kernek hattı duruyor. Diğer bölgeler trafiğe açıldı. Tamamı açıldığında Hava lojmanları kavşağında başlayıp Turgut Özal, Çilesiz, Cemal Gürsel, Beydağı, Kernek, Yamaç, Fırat ve Çöşnük mahallerinden geçip Çöşnük kavşağına çift yönlü gidip-gelinebilecek. Kernek - Beydağı hattında kot farkını 2 metre aşağı çekip, derme su kanalının 100 metrelik bölümünün üstünü kapatıyoruz. Bu bölgede çalışmalar son aşamaya geldi. Diğer bölgelerdeki çalışmalar kentsel dönüşüm ile beraber ilerleyecek. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın sahada yoğun bir tempoyla çalıştığına dikkat çeken mahalle muhtarları, kendileri ile diyalog içerinde olan Başkan Polat’a teşekkür ederek şunları söylediler: “Başkanımız muhtarlarla diyalog içerisinde sahada çalışıyor. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Başkanımız özverili çalışıyor. Sahada olmak ayrı olup da çalışmak ayrı, yaptığı çalışmalar dolayı şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yerelli (5 yıl önce)
    Şu yolları eskileri neyse de yenilerinin eğri böğrü yapılması çok çirkin bir görüntü sunuyor. Fahri Kayahan ve Bostanbaşı/Barguzu caddeleri daha dün açıldı. Hiçbiri de 1930 yıllarda açılan kapalı çarşı önünden ta istasyona kadar düm düz giden bir istasyon caddesi kadar olamadı. Tek kelime ile yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (5 yıl önce)
    Yaw he he(!) Maşallah belediye çok çokkkkkkkkkkkkkk çalışıyor. Kuzey kuşak yolu 10 yılı geçti hala açılamadı, güney kuşak yolu da aynı şekilde; mübarekler her yıl 10 metre hızla ilerliyorlar bu gidişle 2023 değil, ancak 2073 e' kavuşur.Belediyelerimiz çoooooooooook çalışıyooooooooooorrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey kuşak yolu Karayolları yapıyor belediye ile ne alaka.ihale edilmiş alakası olmayan belediye ile bir proje. .
    0
    0
    Yanıtla
  • 5c (5 yıl önce)
    Tokileri ihmal etmeye devam edin seçimde anlatırız derdimizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Fahri kayahan- toki 50 mtlik bağlantı yolu hala olduğu gibi duruyor 3 senedir 1 mt yol katedilmedi artı toki de ışıklandırma yol çalışması hiç yok fahrşkayahana havuzlar lambalar allah tan korkun be toki de oturan garip guraba diyemi hizmet götürülmüyor artı fahrikayahandakiler bu hükümete oy bile vermiyor bi garip dünya vesellam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Bu yol eski haliyle çok kıvrımlı da olsa o bölgede yaşayan insanlar için alternatif durumdaydı ve Kernek meydanında oluşan trafiğe bir nebzede olsa çözüm üretiyordu. Çalışma yapılan kısmın ilerisine yapılan altyapı çalışmaları sonucunda tekrar asfalt yapılmaması geriye derin çukurlar bıraktı. Ayrıca yapılan çalışmanın çok çok çok uzun sürmesinden dolayı şu an için oradan araç ile gitmek pekmümkün değil (aracın amortisörlerinin sağlığı açısından) Ve daha da ilginç olanı Sayın Başkanın yapmış olduğu yolun kolay kısmı bitti zor kısmı kaldı. Yani daha da uzun süre beklememiz gerekecek. Cumhuriyet tarihinin yol yapma rekorlarının kırıldığı AK Parti iktidarı zamanında bir kaç km lik yolun bu kadar uzun zamanda halen yapılamıyor olmasından dolayı Sayın yetkililere şu soruyu sormak istiyorum Acaba hiç karışmasa mıydınız o yola?
    0
    0
    Yanıtla
  • gaddar (5 yıl önce)
    50 METRE DEMEYİN BARİ ŞU YOLA 50 METRE DEMEK İÇİN 3 VEYA 4 ŞERİT GİDİŞ-GELİŞ OLMASI LAZIM BİLDİĞİN İKİ ŞERİTLİ YOL HER MAHALLEDE VAR O YOLDAN ORASI DA KALDIRMAYACAK TRAFİĞİ
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Belediye.malatya.girisinden.beyler deresi.kopru.sofor.okulu.garaj.istasyon.cevre.yolu.orduzu.pinarbasi.yeni.stada.kadar tranvay.yapmasi.gerekir.o.zaman.trafik.rahatllar. Belediye.para.kazanir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Allah yardim etsin ya. Bu kadarcik is icin dugune gider gibi toplanmislar. Malatyanin hangi tv gazetesine baksam ya bir yerde kiytirik muzecikler aciliyor semt konaklari park bahce islerinden tiksinti geldi artik yazik ya.VİZYON PROJE BEKLİYORUZ NERDE TRAMVAY? NERDE TELEFERİK? NERDE BATTALGAZİ DEVLET HAST.? Malatyali bu kadar saf olursa pek bir sey beklememek gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya ahmet bu kadar is dediğin kamulaştırma maliyeti ve belediye imkanları ile ne kadar birarada tutuyor bir incele.anki park bahçe yapılıyor. Bu arada yorumlarına bakıyorum halkı aşağılayıcı hakaret eden saygısız demokrasi karşıtı yorumların var. Milletin tercihlerini asagiliyorsun. Yapma . Bu arada 15 sene nce bana Malatyaya yapılan 3 5 tane şey say okadar elestiriyorsun ya vizyonsuzlarami diye ne zaman o dediğin vizyon vardi da nere gitti.hayirdir. Çiftçi44 rumuz arkadaş ve sen bu sitede insanlara hakaret ve demokrasikarsitiyorumlar yapiyorsunuz hskarete ve asagilama hakkiniz yok..yapmayın. kimse kimsenin babasınin oğlu değil. Oyunu verip istediğini getiriyorsa saygı duyacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla