SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bölgede İlk Tesis..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilk kez Su Ürünleri İşleme Tesisi kuruldu.

2.Organize sanayi bölgesinde Alima Su ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.tarafından yapımı devam eden Su Ürünleri İşleme Tesisinde İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Proje İstatistik Şube Müdürü Ergün Çolakoğlu, Destekleme Şube Müdürü Cihat Kaya, Kontrol Şube Müdürü Abdullah Demir, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Turan Karaca ve İl Tarım Müdürlüğü konu uzmanları incelemelerde bulundu. Alima Su ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi Ali Şahin ve İşletme Müdürü Kemal Duymaz tesis hakkında İl
Tarım Müdürü ve Şube Müdürlerine bilgiler verdiler.

Ali Şahin "Tesis günlük 40 ton su ürünleri işleme kapasitesine sahip olup, şu an deneme üretimi yapmaktayız. Ürün işlemeye bir ay sonra başlayacağız. İlk etapta 40 işçi çalıştırılacak olup tam işleme kapasitesine ulaştığında 300 işçi istihdam edilecektir. Fabrikamız entegre bir su ürünleri işleme tesisi olup bölgede bir ilktir."dedi.

Tarım İl Tarım Müdürü Hamit Aygül ise "İlimizin 2010 yılı Alabalık üretim kapasitesi 6 bin 155 tondur. Hedefimiz bu kapasitenin 20 bin ton'a ulaşmasıdır. Bir ay sonra bu tesisin faaliyete geçmesinin alabalık üretim hedefimize ulaşmada büyük katkısı olacaktır. Bu tesis bölgede ilk yapılan bir tesistir. Böyle bir tesisi ilimize kazandırdığı için Alima Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Şahen ve emeği geçen tüm ekibine teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız