SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bölüm Niye Yok?'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Romatoloji Bölümü'nün olmayışının Romatizma hastalığı olanların sıkıntı çekmesine neden olduğu bildirildi.

Romatizma hastası olan vatandaşlar bu konuda şikayetlerini dile getirirken, imkanı olanların Ankara gibi büyük şehirlere gittiğini, imkanları kısıtlı olan hastaların ise komşu kent Elazığ'da bulunan Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bulunan Romatoloji bölümüne günü birlik gidip geldiklerini ifade ediyorlar.

Büyük külfet getiren gidiş gelişlerde bir de aynı güne randevu bulamayan hastaların başka günlerde de giderek hem yollarda perişan oldukları, hem de ekonomik olarak yıpranmalarına neden olduğu bildirildi.

Bu arada, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, birçok üniversite hastanelerinde olmadığını iddia edip, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Romatoloji Bölümü'nün olmadığını ifade etti. Özdemir, bu bölümün büyük şehirlerdeki hastanelerde bulunduğunu vurguladı. Romatoloji Bölümü doktor sayısının Türkiye'de az olduğunu dile getiren Ramazan Özdemir, "Ancak yine de Romatoloji Bölümü'nü açmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız