SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Büyük Tehlike.."

A- A+ PAYLAŞ
Bayramlaşma törenleri için MHP’ye de giden TSO başkanı Hasan Erkoç  ile ESOB başkanı Şevket Keskin, basın mensuplarının kaptaj bölgesinde faaliyet gösteren taş ocakları ile ilgili sorularını da yanıtladılar. ESOB başkanı Keskin; “Baştan beri karşıydım. Hala da karşıyım”  derken, TSO başkanı Erkoç, “ Çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Çevreyi tertemiz olarak çocuklarımıza aktarmak boynumuzun borcu” diye konuştu. MHP İl başkanı Arif Yıldız ise “Ocaklar bir an önce faaliyetlerine son vermelidirler” dedi.
 
Basın mensuplarının, "Kaptaj bölgesinde faaliyet gösteren taş ocakları Malatya’nın içme suyu kaynağını tehdit eder boyutlarda. Vali Ulvi Saran’ın kapatma kararına Ş.Urfa İdare mahkemesinden ret geldi. Bu konu ile ilgili olarak sivil toplum örgütü siyasi partiler dayanışması düşünüyor musunuz?”  yönlü sorusuna ESOB başkanı Keskin; “ Ocakların o bölgede faaliyet göstermelerine baştan beri karşıydım Şimdi de karşıyım. Ocağın bulunduğu mevki Adıyaman sınırlarındaymış. Böyle şey olmaz. Bu işin Adıyaman’ı Malatya’sı olmaz. Zaten köylülerde Malatya’ya bağlanmak için imza topluyorlar. Malatya’ya bağlanırsa sorun çözülür sanıyorum. Malatya’nın her türlü sorununda partilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket etmeye hazırız.” diyerek ocakların faaliyetlerine izin veren makamlara gönderme yaptı.  
 
TSO başkanı Hasan Erkoç,  “ Çevreyi kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok. Onları temiz ve kullanılabilir bir şekilde çocuklarımıza aktarmakla sorumluyuz. Bu bir vebaldir. Çocuklarımızın hakkını korumak hepimizin görevi,  biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman hazırız.” diyerek içme suyu kaynağının kirletilmeden ve korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.
 
MHP İl başkanı Arif Yıldız da “ Bölgede bulunan ocaklar faaliyetlerini dinamit patlatarak çalışıyorlar. Bu çalışma yöntemi ise su kaynağımız için büyük tehlike. Kaynağımız her an için kaybolabilir. Böylesi durum ise Malatya için bir faciadır. Bir an önce kurumlarımız, kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, vekillerimiz, siyasi partilerimiz bir araya gelerek kamu oyu oluşturmalı ve su kaynağımızı korumalıyız” diyerek tüm kesimleri ortak hareket etmeye çağırdı.
 
BAYRAMLAŞMA..
Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır, TSO başkanı Hasan Erkoç, ESOB başkanı Şevket Keskin,  İl, ilçe, belde yöneticileri ile çok sayıda partilinin katıldığı MHP’deki bayramlaşma töreninde İl başkanı Arif Yıldız  bayramların önemine vurgu yapan konuşmasından sonra “ Son günlerde artan terör olayları yüzünden bayramlarımızı bayram gibi yaşayamaz olduk” derken,. TSO Başkanı Erkoç’da “ Yüzyılların birikimi ile kazanılan inanç ve kardeşlik birliğimizi hiçbir güç bozamaz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız