SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Caddede Ağaçlar Vardı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da belediyenin "düzenleme" yaptığı bölgelerdeki ağaç kesimlerine tepki sürerken, son olarak Devlet Hastanesi- 2. Ordu arasında bulunan caddedeki ağaçların kesilmesine Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi'nden tepki geldi.

Dernek başkanı Ali Ekber Tunçdemir, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yeni Cami civarında, koca çınarların çığlıkları hala kentimiz üzerinde dolaşırken, PTT caddesinde yeni açılan yoldaki ağaç katliamından sonra bir de Devlet Hastanesi ile 2. Ordu Komutanlığı arasında kalan caddedeki ağaçların kesilerek Malatya Belediyesince yol ve kaldırım çalışması yapmak üzere, bir gecede acımasızca ağaçların katledilmesine şahit olduk.

Malatya Valiliğince yürütülen, kentliler tarafından da takdir toplayan, Beydağlarındaki kayaların oyularak ağaçlandırma çalışması sürdürülürken, Malatya Belediyesinin de ağaç katliamlarını sürdürüyor olması oldukça düşündürücüdür. Şehrin orta yerinde, yemyeşil ağaçların kesildiği görülüyor. Evet..inanması güç ama böyle...

Ağaç yetiştirmek kolay değildir. Ağaçları kesmek yerine yol yapım projesini ağaçlara göre değiştirilmesi daha iyi olurdu. Yeşili yok ederek, yeşil Malatya olmanın neresiyle övüneceğiz. Şehrimizde ağaçların feryadını duyacak vicdan sahipleri yok mu?

Yeşil hepimizin ortak değeridir. Yol yapacağım, kaldırım yapacağım diye, ağaç katliamı yapmanın bir anlamı yoktur. Yol, kaldırım çalışması adı altında yapılan bu işleme ağaç katliamı diyoruz, çünkü o ağaçlar da bir canlı, ayrıca unutulmamalıdır ki; kente güzelliği kazandıran kesilen ağaçlardır yollar dar olabilir yol büyütme çalışması gerekebilir. Bu ağaçlar kesmeden de yol çalışılması yapabilirdi.

Âdeta kentin akciğeri olan ağaçların katliamlarına, Malatya sevdalılarının sesiz kalmaları sonucu Malatya Belediyesinin daha çok ağaç katliamları yapacaklarına şahit olacağız. Ağaç katliamları sürdürüldükçe yerel seçimlerde, vatandaştan oy istemek yerine kaldırımlardan ve asfalttan oy istenmelidir.

Malatyalıları ağaç katliamlarına sesiz kalmamalarını, duyarlı olmalarını istiyoruz. Kentetin yeşilliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ağaç katliamları üzerinde takipçi olmalarını istiyoruz. Ağaç katliamlarına seyirci kalmayacağız

Malatya kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Kamuoyu ve karar vericileri uyarıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız