SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Çağrımıza İnsanlık Adına Kulak Veriniz!..''

A- A+ PAYLAŞ

28 Ağustos gecesi Battalgazi- Adagören sınırlarındaki bir bahçede yapılan kına gecesinde başına isabet eden mermiyle yaşamını yitiren Begüm Kartal'ın katil ya da katillerinin yakalanabilmesi için, ailesi "bilgisi, duyumu ve görgüsü" olan herkesi yardıma çağırıyor. Acılı baba Hasan Kartal, kızının katil ya da katillerinin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi vereceklerin, isimleri gizli tutulmak kaydıyla ÖDÜLLENDİRİLECEKLERİNİ bildirdi. Hasan Kartal, Begüm Cinayeti ile ilgili bilgi sahibi olanların Jandarma'nın 156 no.lu telefonuna ya da diğer güvenlik birimleri ile kendilerinin telefonlarına bilgi verebileceklerini kaydetti.

"LÜTFEN BU ÇAĞRIMIZA KULAK VERİNİZ.."
Kızının cinayetinin üzerinden geçen zaman içerisinde katil ya da katillerin yakalanamamış olmasının acılarını her geçen gün artırdığını, bunun için olayla ilgili bilgi sahibi olan herkesin yardımına ve desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Kartal, şu açıklamayı yaptı:

"28 Ağustos 2005 Pazar akşamı Battalgazi ilçemizin Adagören Köyünde yapılan bir kına gecesi töreni, kızımız Begüm'ün yaşamının sona ermesine neden oldu.

Galatasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi olan biricik yavrumuz; yaşama sevincimiz, yüreği insan sevgisi ile dolu, dost canlısı Begüm KARTAL henüz hayatının baharında ve daha 23 yaşında bir yakınının mutluluğunu paylaşmmak için gittiği düğün evinde nereden geldiği belli olmayan kalleş bir kurşunun hedefi ve kurbanı oldu.

Yarınlara umutla, heyecanla, coşkuyla bakıyordu. Göz kamaştırıcı bir ışıltı, bir pırıltı idi. Hiçbir günahı yoktu. Gelecek güzel günlere dair hayalleri vardı.

Yüreklerimize kan aktı. Acımız dinmek bilmiyor. Üzüntümüz hayatımızı kabusa çeviriyor.

Hukuka ve adalete olan saygımız ve güvenimiz sonsuz olmasına rağmen, fail ya da faillerin bulunup yargı önüne çıkarılmamış olması, umudumuzun giderek azalmasına neden oluyor.

Bu nedenle bu metni hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmak ihtiyacı duymuş bulunuyoruz.

Çünkü, insanlarımızdan ve insanlıktan beklentilerimizi yitirmek istemiyoruz.

Bu beklenti sadece kendimiz için değil, kamu vicdanının da tatmin olması ve adalete olan güven duygusunun zedelenmemesi amacını taşıyor.

Lütfen..

Bu meş'um olayla ilgili olarak görgü ve bilgi sahibi olanları duyarlı olmaya, insanlık ödevini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Görgüye ve duyuma ait bilgi sahibi olanları içinde bulunduğumuz kutsal günler aşkına, bu yaşadığımız acı ve ıstırabın bir nebze olsun azalmasına katkıda bulunmaya davet ediyor, istirham ediyoruz.

Bu nedenle; ailemize, güvenlik güçlerimize ve Cumhuriyet Savcılığımıza bilgi verenler veya ihbarda bulunanlar isimleri gizli tutulmak güvencesiyle maddi olarak ödüllendirilecektir.

Lütfen bu çağrımıza kulak verin...

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ediyoruz..
ALO JANDARMA (İHBAR HATTI): 156"

"JANDARMA ARIYOR AMA.."
Acılı baba Hasan Kartal, ayrıca bir basın toplantısı da düzenleyerek, katil ya da katillerin yakalanabilmesi için bilgi ve görgüsü olanların desteğini istedi.

Kartal, "Kızımızın acısını yaşayabilmemiz için katillerin mutlaka ortaya çıkması lazım. Jandarma kendi evladı ölmüş gibi katili arıyor, ancak yeni çıkan Ceza Yasası bazı şeylere engel oluyor. Ben özellikle düğünde bulunan 80 davetliye ve düğün sahibine sesleniyorum, bu konuda bilgisi olan ve görgü tanığı olan bildiklerini jandarmaya ihbar etsin. Bu durumu mutlaka ciddi bir ödülle karşılayacağım. Biz aile olarak devlete ve hukuka inanmış insanlarız. Kızımın ölümüne sebep olanların mutlaka yargı önünde cezalandırılmasını istiyorum. Kızım tekrar gelmeyecek ama, katil yakalanınca kırılan iki kanadımdan birisi düzelecek" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız