SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çalışma Model Olacak"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde, Ulusal Gençlik Politikası kapsamında Türkiye genelinde yapılan istişare ve atölye çalışmalarının Malatya'daki toplantısı Fırat Kalkınma Ajansı Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Malatya’da hizmet üreten STK’ların Gençlik temsilcileri katıldı.  
 
"GENÇLİK SORUNLARI TESPİT EDİLECEK"
 
Projenin Doğu Anadolu Temsilcisi Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Bakanı Eyüp Dağdeviren: “Yerel Gençlik politikası, gençliğin sesini duyurmak ve sorunlarını tespit etmek için oluşturulmuştur. Bu yüzden bakanlıklarımıza yerel yönetimlerde bizde varız bizde çalışıyoruz dedik. Bunun sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve AB Bakanlığı bizlere destek vererek Proje’nin hayata geçirilmesi noktasında büyük destek verdiler. Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu çalışmanın Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğünü üstlendi. Doğu Anadolu’nun tüm illerini tek tek dolaşarak bu çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. Hazırlanacak  raporla Türkiye’nin gençlik sorunları tespit edilecek ve bir gençlik projesi hayata geçirilecek” dedi. 
 
"BU ÇALIŞMA MODEL OLUŞTURACAK"
 
Projenin Türkiye Koordinatörü Mehmet Beyhan : “Gençlik yerel politikalarda ciddi manada söz sahibi olmalı, maalesef bugüne kadar Türkiye’de bir gençlik politikası olmamış. Bu proje gençlik politikası oluşması noktasında güzel bir yer tutacaktır. Projenin temel amacı, gençlerin aktif birer vatandaş olmalarını sağlamak ve yerel politika yapım süreçlerine yer almaktır. Bu çalışma bir model oluşturacaktır. Şehrin tüm tüzel kişiliği olan gençlik grupları bu çalışmaya katkı verebilir.” dedi. 
 
SORUNLAR ELE ALINDI
 
Atölye çalışmasında Gençlik Alt yapısı, Sosyal Hayatta Gençlik, Sağlık Spor Çevre, Demokrasi Katılım Bilinci ve Yerel Demokratik Katılım Modelleri başlıkları altında çalışmalar yapılarak Malatya gençliğinin sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri yapıldı. 
 
BAKANLIĞA İLETİLECEK
 
Doğu Anadolu Bölgesindeki  illerin çalışmaları Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Koordinasyonun da kendi illerinde gerçekleştirilecek ve tüm illerde bu çalışma yapıldıktan sonra Doğu Anadolu illerinin çalıştayının Malatya ‘da gerçekleştirileceği, burada alınan kararların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'ndan önce Gençlik ve Spor Bakanlığına iletileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız