SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çalışma Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarihi Kentler Birliği, İnönü Üniversitesi, Battalgazi Kaymakamlığı ile Battalgazi Belediyesi tarafından organize edilen ve 17-27 Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında düzenlenen Çocuk Sanat Çalıştayı ilgi gördü.

Battalgazi ilçesindeki Tarım Meslek Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Kervansaray Buluşması Çocuk Sanat Çalıştayı kapsamında çocuklar tarafından resim ve seramik çalışmaları yapılıyor. Çok sayıda çocuğun ilgi gösterdiği çalıştayı Vali Ulvi Saran, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte ziyaret etti.

Önce seramik çalışmalarını ardından da resim çalışmalarını inceleyen Vali Saran, "Son derece umut verici. Pek çok gencimiz, hem toprak ve kil çalışması yaparak bir takım sanat eserlerini ortaya koyuyorlar, hem de yağlı boya çalışması ile son derece başarılı bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışma hem Battalgazi ve hem de Malatya için son derece önemli" dedi.

Vali Saran, bu tür çalışmalar ile hem çocukların sanata ve estetiği olan ilgisinin artacağını ve hem de toplumun sanata karşı ilgisini çekeceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, çalışmaya destek veren herkese teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fazıl Ercan ise verdiği bilgide, 12 ayrı üniversiteden sempozyuma katılımın olacağını ve kültür sanat konusunda 3 ayrı panel serisinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Ercan, sempozyuma 200 sanatçının katılacağını ve çok sayıda sanatsal etkinliğin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bu arada, 3. Uluslararası Kervansaray Buluşması 17-27 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız