SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çalışma Sorunları Bitirecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:17
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından, şehirin mahalle, cadde ve sokaklarının sınırları ve isimleri konusunda yeni bir çalışma yapılıyor. Özellikle bazı cadde ve sokaklardaki mükerrer isim ve bir sokağa iki isim verilmesi gibi sorunların ortadan kaldırılmasının hedeflendiği çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bilgi İşlem Müdürülüğü tarafından yapılan çalışmaların komisyon tarafından incelendiği ve yakın bir zamanda sonuçlandırılacağı öğrenildi. 
 
"180 Kişilik Ekip İle Çalıştık"
 
Çalışmalar hakkında bilgiler aktaran  Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney, "180 kişilik bir ekiple sahada çalışma yaptık. Bu çalışmalarda, şehirin üst yapısı, kaldırım tipi, yolun genişliği, şerit sayısı, eğimi ve parkları gibi çok çeşitli konularda veriler topladık. " dedi. Güney, şehirdeki bütün binaların ise tek tek fotoğraflarının çekildiğini ve bina bilgilerininde toplandığını da sözlerine ekledi. 
 
"Önemli Veriler Toplantı"
 
Bina bilgilerinin toplanması çalışmasının önemini anlatan Güney, " Bu aşamada, binaların kullanım türü, ısınma türü, kat sayısı, işyeri sayısı gibi bilgiler toplanıyor. Birde binalardaki bağımsız bölümlerde yaşayanların tüm bilgileri sisteme kaydediliyor. Bu bilgiler, bireylerin isimleri, yaşları, meslekleri gibi detaylı bilgileri içeriyor." dedi. Bu bilgilerin büyük bir titizlikle toplandığını söyleyen Güney, " Buradaki amaç Malatya'da yaşayanlara daha iyi ve hızlı bir hizmet vermektir. Bu bilgilerin kullanım alınına bir örnek verecek olursak; bir bölgede bulunan evlerdeki çocukların yaş ortalamaları anında hesap ediliyor ve oradaki çocuk parkının yeterli olup olmadığı tespit ediliyor." ifadelerini kullandı. Bilgilerin hayati önem taşıyan durumlarda da çok işe yaradığını söyleyen Güney, " Deprem gibi doğal afetlerin yaşanması durumunda; eğer varsa zarar gören binalardaki kişi sayıları, yaşları gibi bilgilere hemen ulaşılıyor ve gerekli sağlık ekiplerinin yönlendirilmesinden tutunda arama kurtarma işlemlerindeki yöntemlerin belirlenmesine kadar katkı sağlıyor." diye konuştu. 
 
"Aboneliklerde Adresler Tutmuyor"
 
Malatya'daki bazı mahalle sınırlarının, mevcut binaların tam ortasından geçtiğini söyleyen  Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney, cadde ve sokak isimlerindeki standart olmayan bilgilerinde kullanım alanındaki karışıklıklarından söz etti. Güney, bir binanın 'Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresi belli olmasına rağmen, Telekom, Malatya Gaz ve Tedaş abonelikleri yapılırken farklı farklı bilgilerin kullanıldığını belirterek; " Bu firmalara abonelik yaptıracak olan vatandaşların adresleri her kurumda ayrı ayrı geçiyor. Bazen kapı numaraları bile tutmuyor. Biz yaptığımız kapsamlı çalışma ile birlikte bununda önün geçmeyi hedefliyoruz. Artık mahalle sınırlarıda binaları ikiye bölecek şekilde olmayacak. Sınırlar cadde ve sokaklara göre belirlenecek." dedi. 
 
"Sıkıntıya Neden Olmakta"
 
Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik'teki 'Ad ve Numara Verme Zorunluluğun'a değinen Güney, "Yönetmelikte, 'Aynı ad ve numara, birden fazla mahalle, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokakları verilemez' maddesi bulunuyor. Bizde yaptığımız çalışmalarda özellikle buna dikkat ettik. İlimizdeki cadde ve sokakların bazılarında mükerrer isim bulunmakta; buda adreslerin bulunmasında sıkıntıya neden oluyor." diye konuştu. 
 
"2 Bin 300'ünün İsmi Değişecek"
 
Malatya'daki cadde ve sokaklar için yapılan çalışmalardaki istatistiki bilgilerden de bahseden Güney, "Malatya'da 83 mahalle bulunmaktadır. Şu an itibari ile cadde ve sokakların toplam sayısı ise 3 Bin 226'dır. Bu cadde ve sokaklardan 253'ünün isimleri tekrarlıdır. 2 Bin 300 cadde ve sokağın ismi ise yönetmelikte belirtilen adres standartlarına uymamakta veya rakamla ifade edilmektedir. Bunlara bir örnek verecek olursak; Malatya'da 21 adet 1. Sokak var. Bizim yaptığımız çalışmalarda bunların önüne geçildi. Her cadde ve sokağa tek isim verildi." dedi. 
 
"Hizmetlerin Verilmesinde de İşe Yarayacak"
 
Bu konuda yapılan çalışmaların adres tespitlerindeki standardın yanı sıra hizmet verilmesi aşamasında da büyük katkısının olacağını söyleyen Kent Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney bunları şöyle sıraladı;  "Ablulans ve itfaiye gibi hizmetlerde, hizmetlerle ile ilgili bilgilerin hızlandırılması, fen işleri ve alt yapı çalışmalarında otomosyan sağlanması, Belediye ve vatandaş arasındaki iletişimin hızlı bir şekilde sağlanması, Kentin önemli noktaları, belediye binası ve resmi binalarda 'kioks' ve bilgi noktalarının kurulması,"
 
"Komisyon İnceliyor"
 
Kent Konseyi, muhtarlar, vatandaşlar ve çeşitli kesimlerin görüş ve önerilerini alarak; başlatılan çalışmaları bitirdiklerini belirten Güney, " Çalışmamız şu anda komisyona havale edildi. Gerekli incelemeler yapılıyor. Bu çalışmalar ileride yapacağız bir çok yeniliğinde temelini oluşturuyor. Bu çalışma tamamlanınca, bu bilgileri navigasyon hizmeti veren firmalarlada paylaşacağız. Navigasyon cihazlarında da Malatya'daki adresler sorunsuzca bulunacak." ifadelerini kullandı. 
 
Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız