SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çamur Tanınmıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Atıksu Arıtma Tesisi'nde MASKİ yöneticilerinden brifing aldı. Tesiste 2007'de 38 milyon, 2008'de 29 milyon metreküp atık su temizlenirken, belediye başkanı temizlemede çıkan atık çamurunun mineraller açısından çok zengin olduğunu, toprağa katkı sağlayacak bu çamurun çiftçiler tarafından tanınmadığını söyledi.

Arıtma Tesisi'ndeki brifing ile ilgili Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Maski Müdürlüğünün 2008 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde düzenlenen toplantıyla anlatıldı.

5 Şubat Perşembe günü Atıksu Arıtma Tesisi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, Fen İşleri Müdürü Doğan Tarakçı, Maski Müdürü Ömür Karaağaç, Satınalma Müdürü Cumali Çelik, Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Ahmet Özbildirici ile Maski Müdürlüğü bünyesinde çalışan mühendis ve teknik personeller katıldı.

Maski Su Teknik Şefi Adnan Hanege, Maski Müdürlüğünün 2008 yılı içinde 25.647 metre içme suyu şebeke hattı döşediğini, toplamda içme suyu şebeke hattının yaklaşık 1.755 km’ye ulaştığını ve 2008 yılı içerisinde ayrıca 560 adet abone bağlantısının yapıldığını söyledi.

Su Teknik Şefi Hanege “2008 yılı içerisinde su kaçak ve kayıplarında kullanılmak üzere alınan cihazlar sayesinde su kaçak ve kayıplarda düşüş oldu. Bu sorunun çözümü için kaçak ve kayıp su arama birimi kuruldu. Kaçak ve kayıp su için mahallelerde bölge bölge taramalar yapılmaktadır” dedi.

Kanalizasyon Teknik Şefi Mehmet Yıldız ise Kanalizasyon Teknik Şefliği tarafından 2008 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kanalizasyon Teknik Şefi Yıldız Kanalizasyon Teknik Şefliğinin 2008 yılı içerisinde 10.451 adet arıza müdahale ettiğini, şehrin muhtelif bölgelerinde 2031 metre çaplarında boru döşendiğini, İller Bankası müteahhiti aracılığıyla 26.253.00 metre hat, 494 adette parsel bacasının yapıldığını söyledi

Yıldız, “Malatya merkezde bulunan kanalizasyon hatları ilk defa temizlenerek görüntüleri alınmıştır. Temizlenmiş kanalizasyon hat miktarı 22500 metredir. Karayolları tarafından Sanayi kavşağında yapılan alt geçitte 1000 mm’lik yağmur suyu drenaj hattı ile 1000 mm’lik ve 600 mm’lik ayrı ayrı kanalizasyon hatları yapılmıştır. Emeksiz ile Taştepe kavşağında yapılacak olan alt geçitler için de kanalizasyon kollektör hattı, Yağmur Suyu Drenaj ve İçme suyu borulama projesi bitirilmiştir” dedi.

Arıtma Tesisi Müdürü Oktay Özelçi’de, Arıtma Tesisinin tam kapasite Malatya’ya hizmet verdiğini belirterek, “2007 yılında 38 milyon m3 suyu temizleyen arıtma tesisimiz 2008 yılı içerisinde 29 milyon m3 suyu temizledi. Temizlenen suyun yıllara göre düşmesinin sebebi de Malatya Belediyesinin kayıp ve kaçak suyu önleme çalışmaları ile yapılan yağmur drenaj kanallarıyla elde edilen suyun temiz olarak tarımda kullanılmasıdır. Arıtma Tesisimizin elektrik gideri başta olmak üzere diğer masraflarının da azaltılması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile elektrik giderinde 2008 yılında %12 tasarruf sağladık” dedi.

Toplantının sonunda açıklama yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise Maski Müdürlüğünün kendisinin daima yenilemekte olduğunu, masrafların azaltılıp, gelirlerin artırılması için çalışmalar yaptığını söyledi.

Başkan Akın, “Maski Müdürlüğümüz hemşehrilerimizin eksiksiz hizmet alması noktasında büyük gayret gösteriyor. Malatya Belediyesi ekip ruhunu yakalamıştır. Bütün müdürlüklerimiz organizeli çalışarak Malatyalılara hizmet etmektedir.

Dünyada en çok ihtiyaç duyulan su istenilen oranda akmamaktadır. Su debisi zamana ve mevsime bağlı olarak azalıp, çoğalmaktadır. Bundan dolayı da suyu daha tasarruflu kullanma gereği önem arz etmektedir” dedi.

Arıtma Tesisinde çıkan çamurun kullanılmasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunan Başkanı Akın, Arıtma tesisinde çıkan çamurun minarelleri itibariyle çok zengin olduğunu, çiftçilerin söz konusu çamuru henüz yeteri kadar iyi tanıyamadığını belirterek, “Çiftçilerimiz, bu çamuru tanıdıkları oranda talepler artmaktadır. Arıtma Tesisinde çıkan çamurun zaman içerisinde en güzel şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda burada çıkan çamurunun paketlenerek bedel karşılığı çiftçilerimize sunulması söz konusu olacaktır. Bununla birlikte arıtma çamurunun değerlendirilmesi kurumumuza ayrıca bir gelir getirecektir” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız