SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çatının Sahibi Atatürk"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:16:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Akçadağ İlçesine bağlı Kasımuşağı mahallesinde tarlasını ata bağladığı çit ile süren Erdoğan Varlık'ın yanına giderek hem çiftçiye yardım etti hem de sıkıntılarını dinledi.  Ağbaba, CHP İktidarında üreticilerin yüzünün güleceğini, mazot alamadığı için hayvanlarla tarla sürme devrinin sona ereceğini söyledi.

Mazotun pahalılığından şikayetçi olan Erdoğan Varlık isimli üretici, kayısının dondan ve doludan zarar gördüğünü söyleyerek, "Kayısımız kalmadı. Hiçbir gelirim yok.Mazotun litre fiyatı  4 lira olduğu için atla tarlamı sürüyorum. Günlük 2 dönüm çit sürüyorum, 20 gündür atla tarlamı sürmeye çalışıyorum" dedi. Ağbaba'nın sizi bu dertlerden kurtaracağız, 8 Haziran tarihinde CHP İktidarında Mazotun litre fiyatını 1,5 liraya düşüreceğiz demesi üzerine Üretici Varlık, "Kılıçdaroğlu da söz verdi. İnşallah İktidara gelirsiniz, mazotu 1,5 lira yaparsınız. Biz de bu çileden kurtuluruz" dedi.

Ağbaba  mazotun litresini çiftçiye 1,5 lira yapacaklarını belirterek " Bizler mazotu çiftçiye 1,5 kuruştan vereceğiz diyoruz hükümet kaynağı nerden bulacaksın diyor. Bilal Erdoğan'ın gemisine mazot 1.50 kuruş ama çiftçimize yok. Bizler bu düzeni değiştireceğiz.Çiftçinin mazotu ucuzlayacak, ilkel tarım son bulacak. Biz mazotu 1,5 lira yapacağız, sende artık atla çit sürmeyeceksin" şeklinde konuştu. 

ELBİSTAN'DA..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, halkın iktidarını kuracaklarını ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi koskocaman ve bu çatı herkesi içerisine alabilecek kadar büyük, bu çatının sahibi bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk. Bu çatının altında huzur, barış ve kardeşlik olacak, herkesi bu çatının altına bekliyoruz" dedi. Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Elbistan'da partisi tarafından yapılan mitingde konuştu.

Elbistanlılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP iktidarında il yapacakları Elbistan'a selamlarını gönderdiğini ifade etti.

“SEÇİMDEN ÖNCE MUHALEFET İKTİDAR OLMAYI BAŞARDI”

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimi geride kalan genel seçimlerden ayıran bazı özelliklerin olduğuna dikkat çekti.

AKP'nin bir tek bilinen projesinin bile olmadığını, bu nedenle sürekli muhalefeti eleştirdiklerini dile getiren Ağbaba, "İlk kez diğer seçimlerden farklı olarak muhalefet söylüyor, iktidar eleştiriyor. İlk kez iktidarın bütün projeleri akıllarda ama iktidarın bir tek bilinen projesi yok. AKP'nin bir tek projesini hatırlayan kimse var mı? Yok. AKP'nin bilinen bir tek projesi bile yok. Geçmiş dönemlerde iktidar söyler, muhalefet eleştirirdi ama şimdi CHP söylüyor, AKP eleştiriyor. İlk kez muhalefet iktidar oldu. Seçim döneminde önce bunu başardık" dedi.

“SEÇİM BİLDİRGEMİZ BİRİLERİNİN KİMYASINI BOZDU”

Seçim bildirgelerinin herkesin ezberinin bozduğunu ifade eden Ağbaba, bildirgenin herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.

Ağbaba, vizyon belgelerinin herkes tarafından kabul gördüğünü belirterek, "Genel Başkanımızın 11 Nisan'da açıkladığı bir seçim bildirgesi, vizyon belgesi var. O seçim bildirgesiyle birlikte herkesin ezberi bozuldu, birilerinin de kimyası bozuldu. Günlerce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mazotu 1,5 liraya nasıl vereceğini, asgari ücreti nasıl 1.500 TL yapacağını düşündüler. Tabi bunu düşündüler ama eleştirdiler. Bu normal bir şey. Biz bu eleştirilerden memnunuz. Çünkü kendi projelerini anlatacaklar ama ortada projeleri yok. Baktılar ki, CHP'ye oy veren vermeyen herkes tarafından bu projeler kabul gördü" diye konuştu.

“BAŞBAKAN VE AKP ADAYLARI BİZİMLE MÜCADELE EDEMEYECEKLERİNİ ANLADILAR, MEYDANLARA CUMHURBAŞKANI ÇIKTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara çıkmasını sert bir dille eleştiren Ağbaba, şunları söyledi: "Başbakan ve milletvekilleri artık mücadele edemeyeceklerini gördüler, meydanlara Cumhurbaşkanı çıktı. Biz, aslında bu seçimlerde AKP milletvekili adayları ile mücadele etmiyoruz. AKP ile değil, bir AKP devleti ile mücadele ediyoruz. Yoksa, Malatya'da, Elbistan'da, Kahramanmaraş'ta, İzmir'de, AKP adayları bize hava gelir. Onları biz yeneriz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları ön seçimle belirlenirken, AKP'nin adayları sarayda iki dudağın arasında belirlendi. O nedenle biz, AKP'yi burada yeneriz. Baktılar olmuyor, meydanlara Cumhurbaşkanı çıktı. Almış eline Kuran-ı Kerim'i gösteriyor. O seni dinleyen fakir fukaraya, dürüst, yoksul insanlara Kuran-ı Kerim'i gösterme. Kuran-ı Kerim'i Mehmet Cengiz'e, Melih Gökçek'e, Bilal Erdoğan'a, Muammer Güler'e, Egemen Bağış'a göster. Onlara göster ki, biraz dürüstlük öğrensinler."

“HALKIN İKTİDARINDA YOKSULLUĞU YENECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksulluğu yeneceklerini ifade eden Ağbaba, "Biz, Elbistan ve Türkiye'yi kalkındıracağız. Yoksulluğu yönetmeye değil, yenmeye geliyoruz. Halkın iktidarında zenginleştireceğimiz yandaşlarımız ya da iş adamları değil, halk olacak. Bu memlekette taşeron işçi bırakmayacağız. Taşeronu bitireceğiz ve onların hepsini kadroya alacağız" dedi.

: “CHP ÇATISI ALTINDA BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK VAR”

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi çatısının çok büyük olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bir çatı düşünün, o çatı Cumhuriyet Halk Partisi. O çatı kocaman ve hepimizi alacak kadar yeri var. Bu çatının sahibi bu ülkeyi kuran, ulusal kurtuluş savaşını veren Mustafa Kemal Atatürk'tür. Geçmişte AKP'ye, MHP'ye, HDP'ye oy veren herkese sesleniyorum; bu çatının altında barış, huzur ve kardeşlik olacak. Bu çatıya herkesi bekliyoruz. Gelen herkesin başımızın üzerinde yeri var."

“HERKESİN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE BİRLEŞMESİ GEREKİYOR”

Herkesin Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, "HDP barajı aşıyor. HDP'nin Kahramanmaraş'ta milletvekili çıkarma şansı yok. Kahramanmaraş'tan, Afşin'den, Pazarcık'tan gidecek oyların HDP'ye bir faydası olmaz. Bu sadece CHP'nin milletvekili sayısının düşmesine, AKP'nin milletvekili sayısının artmasına neden olur. Bunu istemediğinizden eminim, o nedenle de Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşmek gerekiyor. Vereceğiniz oylar, HDP'ye barajı aştırmaz ama Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız