SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çeşit İyi Verimli"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Arapgir ilçesi Deregezen Köyünde  Tarla Günü düzenlendi. Sertifikalı Buğday Sönmez 2011 buğday çeşitlerinin hasadı törenle hasadı yapıldı.

Tarla Günü programında ilk olarak  Arapgir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu konuştu.  Hayvancılığın can çekiştiğine değinin Cömertoğlu, devlet destek sağladığı halde hayvancılık istenilen seviyeye ulaşamadığını ifade etti..

Tarım il müdürü Hamit Aygül aldı ise,  Tarla Günü programının amacına değinerek, "Tarla Günü etkinliği çiftçiler açısından da önemli bir etkinliktir. Uzun yıllar Malatya'da çiftçi boyutuna indirilmiş bir çalışma yoktu" dedi.

Aygül, "Arguvan, Arapgir,  Hekimhan, Yazıhan ve Akçadağ ilçelerinde ağırlıklı olarak yapılan tarım hububat tarımıdır. Arpa ve Buğday üretimi toplumun temel üretim maddesi ekmektir temel maddesi de buğdayıdır.  Geniş arazilerin ekonomi açısından bir değer ifade etmesinde de buğday son derece önemlidir. Tüm  bunları göz önüne alarak bir çalışma başlattık.  Sönmez 2001 buğday çeşidinden, çiftçi iyi verim alacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kaymakam, Ercan Turan da, Ortadoğu’da yaşanan olaylara değinerek, halkın ayaklanmasını açlığa bağladı ve "Açlık sefalet halkı isyan ettirdi" dedi

Gıda sorunu yaşandığına dikkat çeken Kaymakam Ercan Turan, "Ciddi anlamda bir çoraklaşma ve küresel ısınma yaşanıyor . Bu dönemde insanlar aç kalmakta aç bırakılmaktadır. Aç kaldıkları içinde sokağa dökülüyorlar. Ben Türkiye'nin demokrasisiyle bu süreci atlattığını ve küresel krizden etkilenmediğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Tarım sektörünün iyi yönetildiğini söyleyen Kaymakam Turan, " Güçlü bir Türkiye olarak var olacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız