SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Cinayet.. Kurşun İse..'

A- A+ PAYLAŞ

İntihar ettiği öne sürülen ve cenazesi 26 Şubat'ta Hekimhan'da toprağa verilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili olarak otopsi raporunun açıklanmasının ardından tartışma ve iddialar sürüyor.

Oktay'ın kız kardeşinin iddiaları, Hürriyet'te Oya Armutçu imzasıyla yayınlanan haberde aktarıldı. Haber şöyle:

"Ankara’da 25 Şubat gecesi “İntihar etti” denen ancak otopsi raporunda 7 kaburgasında kırık ile kanında kokain bulunan Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın kardeşi Şule Oktay, Hürriyet’e konuştu.

Oktay, “Ağabeyime sıkılan kurşun, devlete, Türkiye’ye sıkılmıştır. Ortada cinayet var, sebepleri ortaya çıksın” dedi. “Ben ağabeyimin intihar ettiğine ilk günden bu yana inanmadım, inanmıyorum” diyen Şule Oktay’ın iddiaları şöyle:

Kokainle şantaj yaptılar

“Ağabeyim daha gömülmeden, bize ilk günden itibaren, ‘Aman susun. Kahramanımızın adına leke sürmeyin’ dediler. Kokain olayını şantaj olarak kullandılar. Bizi köşeye sıkıştırdılar. Hiçbir şey araştırılmadı. Asıl ağabeyime ‘İntihar etti’ diyerek leke sürdüler. Yayınlarda da linç ettiler.

Niye işlem yapmadılar

Ağabeyim kokainmansa, niye bugüne kadar hakkında işlem yapmamışlar? Kullanmıyorsa, bu iftira niye atıldı? Biz hâlâ olayın şokundayız. Cenaze törenine gelecek insanlar havada kaldı, yetişemedi. Cenaze töreninde, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye bağıranlar susturuldu.

‘Otokontrolü çok yüksekti’

Ağabeyim oto kontrolü çok yüksek bir insandır, en zayıf anında bile hepimizden güçlüdür. Ama her şeyi bir kenara bırakın, intihar olsa bile bu olay 30 kere incelenmeliydi. Ağabeyim solak ve profesyonel atıcı. Niye iki elinde de barut izi var. Niye şarjöründe bir mermi sürülü? Mermi neden teğet geçmiş? Niye telefonunda bir kişinin telefon kaydı yok? Bunları bize açıklasınlar.

Kamera kayıtlarına bakılmadı

O akşam restoranda yemek yemiş. Bize, savcılıktan, ‘Telefonla, restorantla, güvenlik kamerasıyla işimiz ne’ denildi. Arabası takip mi edildi? Niye güvenlik kamerası kayıtlarına bakılmamış? Bütün belgelerde, ‘ateşli silahla yaralama’ diye geçti ama savcılık kanaat kullanıp ‘intihar’ dedi. Biz dosyanın yeniden açılmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız