SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çok Ağır Bir İtham!."

0
Güncellendi - 2020-08-16 05:15:17
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı çalışmalarını Cuma günü yaptığı 2. oturumla tamamladı. Mecliste, semt pazarı ve park olarak planlanan alanlar belediye hizmet alanına dönüştürüldü. Tatil günleri çalışma ruhsat tarifesi kabul edilirken, tarifeye ilişkin alanların meclise sunulan listede yeralmaması tartışma konusu oldu.

Meclisin Ağustos ayı toplantıları 2. oturumuna da, ilkinde olduğu gibi Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Selim Pilten başkanlık etti. Toplantıda, gündemdeki maddelerin bir kısmı görüşülüp kabul edilirken, bazıları da tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

SEMT PAZARI VE PARK BELEDİYE HİZMET ALANINA DÖNÜŞTÜ..

Yıllardır yapılacağı söylenen fakat bir türlü gerçekleşmeyen semt pazarı hayal oldu. Semt Pazarı alanı olarak planlanan Niyazi Mahallesinde (91.000 Dev Öğrenci okulu arkası) alan ile İlyas Mahallesinde yer alan Batı Garajının arkasında yer alan park alanının bir bölümü Büyükşehir Belediye Meclis tarafından Belediye Hizmet Alanına dönüştürüldü.

Meclis ayrıca, akaryakıt istasyonuna depo alanı yapılması, Çilesiz-Tecde ulaşım aksının devamlılığın sağlanması için plan değişikliği, Darende İlçesinde gelişim konut alanı ayrılması, 6 adet açık hava reklam yerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi gibi maddeleri oylanarak kabul etti.

Mecliste oylanarak kara bağlanan gündem maddeleri şöyle:

-Yeşilyurt Görgü Mahallesi 158 ada 4 parselde bulunan Akaryakıt ve Servis İstasyonu alanına pompa tesisleri ile kanopi yapılması, karayolları sınır çizgisine 5 metre de mesafe olması koşuluyla izin verilmesi,

-Mevcut imar planında Pazar alanı, park ve teknik altyapı fonksiyonunda olan Niyazi Mahallesi 297 ada 82 nolu parsele (91. Dev Öğrenci Okulu arkası) belediye hizmet alanı fonksiyonu verilmesi,

-Çilesiz-Karakavak-Bostanbaşı- Tecde Mahalleleri sınırlar içerisinde bulunan Mıhlıdut ve Saraybosna caddelerinin ulaşım akslarının devamlılığını sağlamak amacıyla hazırlanan 1.5000’lik nazım imar planı değişikliğinin kabul edilmesi,

-İlyas Mahallesinde bulunan ve Batı Garajı olarak kullanılan terminalin arkasındaki park alanının bir kısmına Belediye Hizmet Alanı (BHA) fonksiyonu verilmesi,

-Tecde Mahallesi 5672 ada 4 nolu parsel ile 5549 ada 1 ve 2 nolu parsellerde yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla hazırlanan 1.1000’lik imar planı değişikliğinin kabul edilmesi,

-Plansız alanda kalan Darende İlçesi Akbaba Mahallesi 101 ada 52 nolu parsele; 35 konutun yer alacağı Gelişme Konut, Kültürel tesis ve Park alanı fonksiyonları verilmesi,

-Konut alanı ihtiyacı nedeniyle Kale İlçesi Bağlıca, Kumluyazı, Mahmutdursun ve Üçdeğirmen Mahallelerini kapsayan bazı parseller için hazırlanan 1.5000’lik ilave ve revizyon nazım imar planı değişikliğini kabul edilmesi,

-Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan ticari işletmelerin (AVM gibi) resmi tatil günlerinda çalışması halinde alınacak ücretlerin kabul edilmesi;

Kabul edilen maddeye göre resmi tatil günlerinde metrekaresine göre alınacak ücretler; 26 m2-100 m2 arası 100 TL, 101-250 m2 arası 125 TL, 251-500 m2 karesi 150 TL olarak belirlenirken bu madde tartışmalara yolaçtı.

Madde üzerine söz alan CHP’li Günnur Tabel; “Komisyon olarak 0-25 metrekarelik alan için de alınacak ücreti belirlemiştik. Ama bu alanlar listede niye yok? Ve bu tarifelerin uygulanacağı bölgeler neresi?” sorularını yöneltti. Tabel’in ilk sorusunu Başkanvekili Pilten “ Komisyon raporunda yer almış fakat sehven bilgisayara aktarılmamış. Komisyon Raporunda 0-25 metrekare işyerleri için Daire teklifi 75 Lira, Komisyon teklifi ise 85 lira olarak yer almış. Biz de komisyonun teklifi olan 85 Lira olarak oylamaya sunuyoruz” diyerek maddeyi oylamaya sundu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

-Fahri Kayahan üst kavşağı (Saat Kulesi) Polis, Havaalanı, İtfaiye, İstasyon ve Çöşnük kavşaklarında kurulacak olan 6 adet açık hava reklam yerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi,

-Pütürge İlçesi merkez mahalleleri dışında kalan ve büyükşehir kararı ile mahalle statüsüne dönüşen 5000 nüfusdan az olan yerleşim birimlerinin Kırsal yerleşim alanı kapsamına alınması maddesi sırasında söz alan Arapgir CHP Meclis Üyesi Hüseyin Akşahin; “ Bu karar doğru bir karardır, destekliyoruz. Ancak sadece Pütürge değil Arapgir’de mahalle kapsamında olan ancak hiç hizmet alamadığı için gelişemeyen yerleşim birimlerimiz var. Buraların da kapsama alınması gerekir” diyerek Arapgir’deki yerleşim alanlarının da kapsama alınmasını önerdi.

Akşahin’in bu önerisi Başkan Vekili Pilten tarafından “Bu çok ağır bir itham. Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün ilçelerimize hizmet götürüyoruz. İlçenizde bulunan yerleşim alanlarını kırsal yerleşim kapsamına alınması için ayrı bir talep olması gerekir” ifadeleriyle yanıtlandı. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Yaşanan koronavirüs salgını yüzünden genel bütçe paylarından alınan ödenekleri azalması nedeniyle, yapılacak yatırımlar için Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a İller Bankasından 40 Milyon 254 bin lira kredi kullanması yetkisi verilmesi ve bir sonraki toplantının 9 Eylül 2020 günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Ağustos Ayı çalışmaları tamamlandı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • bulent (3 yıl önce)
    maski de neler oluyor haberi sizde niye yok...tam sizlik haber..
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekçi (3 yıl önce)
    Sorsan kırk tane hikâye anlatırlar. Avrupa ülkelerinin meclislerine bir bakarmısınız? Sizin Belediyenizin Meclis Salonu kadar lüks değiller. Eminim sizi kıskanıyorlardır. Personele gelince tasarruf. Yine makam araçları dağıtılmaya, huzur hakkı verilmeye başlandı. 2500 lira alan adamlardan kesin, 10 bin lira alana verin. Bu nasıl adalet. Eleştirdiğimiz ne varsa kendileride yapmaya başladı. Yanlış yanlıştır kardeşim. Benden söylemesi her geçen gün personelle üst yönetim arasındaki gönül köprüleri yıkılıyor. Reis gönül köprüleri yapın diyor, bunlar ne kadar gönül varsa yıkıyorlar. Okullar açılacak, 3 öğrencim var. Ev kira nasıl olacak düşünen varmı? Allah akrabaların yokluğunu vermesin. Bir amcam oğlu büyük oğlana burs veriyor. Ev sahibimiz 2 senedir zam etmiyor. Onlarda olmasaydı halimiz yamandı. Korona ayağına düğün dernekde yok. Yoksa valla takı makı takacak mecalimiz kalmadı. Bunlar kalkmış koltukları yeniliyor. İnsanın biraz yüzü kızarır, mahcup olur, yav ne gerek var der.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (3 yıl önce)
    Ben daha ağır bir ithamda bulunayım mı? O koltuklarda oturan her bir meclis üyesi, o salonun şatafatı icin harcanan her bir kuruşun, işten çıkartılan, mesaileri verilmeyen binlerce personelin emeğinden, alın terinden yapılan tasarruftan (!) olduğunu bilmeliler. AKP lilere bir şey demiyorum. Peki hak, hukuk, emek, alın teri, emek diyen CHP li meclis üyeleri neden itiraz etmiyor. CHP li meclis uyeleri çalışanların tek bir hakkını gündeme getirmiyorlar. Veli Ağbaba yı örnek alsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • eco (3 yıl önce)
    bostanbaşı çiftlik caddesinin peyzaş işleri yapılıyor. üvey evlat gibi mestonun kalitesiz kırık perkelerinden sıradan özentisiz öylesine yapılıyor . fahrikayahan veya o bölge öz evlat bizim oralar üvey evlat tüm site ile bu konu hakkında toplantı yapacağım ve hatta diğer site yöneticileri ile konuşacağız. zaten muhtar ne iş yapar belli değil. ne ışıklandırması güzel ne peyzajı bence yapmayın yazık . 1 milyonluk bir şehrin giriş ve çıkışının 2 şerit yola viyadüğe mahkum edilmesi gibi.
    0
    0
    Yanıtla