SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çok Ayıp Birşey!'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kongresi'ne kısa bir süre kala CHP İl Başkanı Celal Berktaş hakkındaki iddialara yanıt verirken, CHP Malatya Eski İl Başkanlarından Veli Ağbaba ise kongrede aday olduğunu açıkladı.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş yaptığı açıklamada, "Bir arkadaşımız resmen adaylığını açıklamasa bile ilçe başkanlarının yaptıkları bir öneri ve açıklamaları var. Aday olmak herkesin demokratik hakkıdır, ben saygı duyuyorum. Oda bir kardeşimiz ve bu ailenin bir ferdi. O hakkını kullanacaktır. Önemli olan CHP'nin büyümesi, gelişmesi ve iktidara yürümesidir. Biz bu çaba için çalışıyoruz. Arkadaşımız da resmen açıklamasa bile aday olmuş. Ben siyasette beraber yürüdüğümüz arkadaşımıza, dostuma başarılar diliyorum. Demokratik hakkını kullanıyor. Ben, bildiğiniz gibi siyaseti 21 yıldır partimde yapıyorum. Ben varsam parti var, ben yoksam parti yok anlayışını hiçbir zaman taşımadım. 2005 yılında görevden alındığımda parti büyüklerimin kararını saygıyla karşıladım. 2007 yılında ise bu görevi tekrar bana verdiler. O gün bugün partime hizmet ediyorum. Hiç kimsenin adamı olmadım. Ben arkadaşlarımın CHP'ye gelerek, siyaset yapmalarını isterim. Bu parti, hiçbirimizin babasının malı değil, halkın partisidir. Siyaset
yapmak isteyen arkadaşlarımızın CHP çatısı altında siyaset yapmalarını istiyorum. Dışarıda, sağda solda yapmasınlar. Dışarıda siyaset yapmaları bu partiye zarar verir. Bu kapı herkese açıktır. Az olsun benim olsun diye düşünüp, siyaset yapmadım. Ben partiye emeği geçen geçmeyen herkesi onura etmeye çalıştım. Ben bu okulda yetiştim ve bu okulda 21 yıldır yöneticilik yapıyorum. Emek en yüce değer ise ben emeğin en yücesini partime harcadım. Ben yüreğimle siyaset yapıyorum. Başka işlerle de hiçbir zaman meşgul
olmadım. Her zaman yüreğimi ortaya koymuşum. Partime ve partililere hizmet için gece gündüz elimden geldiği kadar çalıştım. Tekrar Allah nasip ederse Malatya ile kucaklaşarak, 6 Mart tarihinde herkesi Atatürk Kapalı Spor Salonu'na bekliyorum. CHP'ye yakışır, onurlu şekilde kongremizin yapılmasını istiyorum. En ufak bir taşkınlık ve kırgınlığa yer vermeden partimizin büyümesi ve gelişmesi için bütün arkadaşlarımı, dostlarımı ve CHP'lileri kongremize bekliyoruz. Biz, iktidar yürüyüşümüzü Malatya'dan İsmet Paşamızın memleketinden başlatmak istiyoruz. İnşallah güzel bir kongre olur. Aday olan arkadaşıma da başarılar diliyorum. Partiye gelse de gelmese de gönlünü CHP sevgisi ile doldurduğunu biliyorum. Ama gönül ister ki adaylığını gelsin ve CHP çatısı altında deklare etsin. Hiç kimseye kırgın, küskün değilim" dedi.

İlçe başkanlarına zorla kendisine destek olması konusunda imza attırdığı yönündeki iddialara da değinen Berktaş, "İlçe başkanlarımızı 6 Mart kongre tarihini belirlemek için çağırdık. Bunu gülerek söylüyorum, ben hiçbir arkadaşıma zorla imza attırmadım. Bu tür hareketler partimize zarar vermektedir. İlçe başkanlarıma kırgın değilim. Bu imza işleri biliyorsunuz zorla olmaz. 14 arkadaşımız kendileri imzalarını vermişlerdir. Zorla imza verilmemiştir, bu çok ayıp bir şey" görüşünü savundu.

CHP Malatya İl Başkanlığı'na Adaylığını açıklayan Veli Ağbaba ise, ilçe başkanları, belediye başkanlarından, il genel meclisi üyeleri ve partililerden aday olması konusunda çağrı aldığını ifade ederek "Malatya kamuoyu ve CHP'nin bu talebini hissettim ve aday olmaya karar verdim. 6 Mart'ta yapılacak olan CHP Malatya İl Başkanlığı kongresine adayım. Malatyalılar ve partililer beni yakından tanıyor. Ben, partimin her zaman emrindeyim. Partimi daha iyi yerlere taşıyacağıma inanıyorum. Partime hizmet vermek için adayım. Partimin çıtasını daha da yükseklere taşımak için adayım. Demokratik bir yarış olacağına inanıyorum. Kongremizin barış ve huzur içerisinde geçeceğine inanıyorum. CHP ülkemize demokrasiyi getiren partidir. Bu doğrultuda bir yarış yapacağız. Ben geçmişte partiye hizmet veren ve aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah hem CHP hem de Malatya için güzel şeyler olur" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız