SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çok Büyük Rüyadır'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İliç-Kemaliye karayolu genişletme ve rehabilite çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev kayalıkların tonlarca dinamitle patlatılarak yol verildiği güzergahta altyapı çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve beraberindekiler, bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden proje hakkında bilgiler aldılar.

2009 yılında ihalesi yapılan İliç-Kemaliye arasındaki ilk 15 kilometre uzunluğundaki yol projesinde toprak işlerinin yüzde 70'i ve sanat yapılarının ise yüzde 40'ı olmak üzere yüzde 48'i tamamlandı.

Yüzlerce işçi ile birlikte 9 adet kaya delici, 6 adet dozer, 22 adet ekskavatör, 2 adet beton santrali, 1 adet konkasör, 6 adet yükleyici, 3 adet greyder, 5 adet silindir ve 50 adet kamyonla çalışmalar sürerken bugüne kadar 17 milyon 780 bin TL. harcama yapılarak yolun tamamında toprak işleri seviyesinde çalışmalar sürdürülürken, Eylül ayı itibari ile tamamlanması planlanan 15 kilometrelik ilk etap için 24 milyon TL harcama yapılacak.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir, çevre ilçelerin kaymakamları, Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Bulut, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ile birlikte bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yağışlı havaya rağmen, yol genişletme çalışmalarını takip eden Vali Demir ve beraberindekiler yetkililerden bilgi aldılar. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, yapılan yol çalışmasının Erzincan için Doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye için büyük önem arz ettiğinin altını çizerek, "Kuzey Güney koridorunda bulunan Trabzon'dan çıkılarak Arapgir üzerinden Malatya'ya ulaşmak. Bu çok büyük bir rüyadır. Bu yolun aşama aşama gerçekleştiğini görüyoruz. Bu alanda çok can kaybı oldu. İnşallah bu bulunduğumuz noktada yol 35 metre aşağı inecek. Burada da hedef duble yola yakın bir yol olacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın desteği ve gayreti ile çalışmaların belirlenen süre içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz"şeklinde ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız