SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çok Önemli Bir Zemin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğinin öncülüğünde oluşturulan Malatya Ekonomik Gelişim Konseyi ilk toplantısını İl Özel İdare Toplantı salonunda yaptı.

Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, TSO başkanı
Hasan Hüseyin Erkoç, ESKKK başkanı Ali Evren, Daire müdürleri, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB müdürleri, özel sektör ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Katılmayan milletvekillerinden Mehmet Şahin, Fuat Ölmeztoprak ve Ömer Faruk Öz telgrafla başarı dileklerini bildirirken, İhsan Koca'dan herhangi bir mesaj gelmediği öğrenildi. Milletvekili Öznur Çalık toplantıya gecikmeli olarak katıldı. Çalık, Valinin sunuş konuşmasından sonra, misafirleri olduğu gerekçesiyle toplantıdan ayrılacakken, Vali tarafından selamlama konuşması için kürsüye davet edildi, konuşmasını yaptıktan sonra salondan ayrıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz; özetle “İlimiz için çok önemli olan bir zeminde bir araya geldik. Dünyamızda ekonomik yarışta geri kalan ülkelerin durumları ortada. Ekonomik yarış artık ülkeler arasında değil şehirlerimizde de yaşanıyor. Acımasız ekonomik sistemde marka şehir olmaya çalışıyorlar. Bu bağlamda ilimizin durumu da çok önemli. İlimizde resmi kurumların teşkilatları, reel sektörün temsilcileri var. Bu kurum ve kuruluşlar görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor fakat ekonomik anlamda iletişimsizlik vardı. Kurmuş olduğumuz bu konsey ile resmi kurumlar ile reel sektör temsilcileri arasında iletişim ve koordinasyon
amaçlanmaktadır. Bugün gerçekleştireceğimiz ilk toplantı bilgilendirme amaçlı olacaktır, daire müdürlerine ve reel sektör temsilcilerine bir çağrım olacak. Burada dile getirilen sorunlara çözüm ve ilimiz ekonomisini geliştirecek projeler konusuna ağırlık vermelerini istiyorum” dedikten sonra AB Hibe Fonları hakkında açıklamalar yaptı. Vali, Avrupa Birliğinin 2007-2010 tarihleri arasında müzakere halinde aday ülke konumundaki Türkiye’ye verilecek olan 2.256 milyar euroluk hibe yardımı konusunda özet bilgiler verdi.

Vali Daşöz, kırsal kalkınma programından yararlanan 20 il arasında bulunan Malatya'nın yararlanabileceği alanların, süt ve süt ürünleri, üretici örgütlerin desteklenmesi, sebze ve meyve üretimi ile pazarlanması, su ürünleri yetiştirilip pazarlanması olduğunu vurguladı.

AKP Malatya milletvekili Çalık da konuşmasında, doğunun batıya açılan kapısı olarak bilinen ve Türkiye'nin ortasında bulunan Malatya'nın özellikle sanayide önemli adımlar atması için milletvekilleri olarak çaba gösterdiklerini dile getirerek, bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa her zaman ve her platformda lokomotif görevi yapmayı sürdüreceklerini kaydetti.

CHP Milletvekili Aslanoğlu özetle “ Şapka hizmet şapkası, el birliği ile Malatya’ya hizmet etme şapkası. Hizmetlerde siyasi şapkamızı çıkarmalıyız. Yeter ki, insanımıza aş ve istihdam sağlansın. Ülkemizin olduğu kadar ilimizin de en büyük sorunu istihdam. Konseyinde kuruluş felsefesi ilimizde istihdam yaratmak. Bu güne kadar uygulanan teşvik sisteminin değişmesi gerek. İhracat çok önemli. Ülkemize otomobil ihracı yüzde 20 kazandırıyor ama kayısı ihracı
yüzde yüz kazandırıyor. Onun için kendi öz ürünlerimizin destekleneceği bir teşvik sisteminin getirilmesi gerekir. Örneğin Hasançelebi ve Deveci madenlerinin işletilmesi, örneğin bazıları hoşlanmazsa bile haşhaş ekiminin kontrollü olarak yapılması, bunlar bizim kendi öz ürünlerimiz.” dedi.

AKP milletvekili Mücahit Fındıklı özetle “2007’yi kayıp yıl olarak kabul edersek seçim atmosferinden kurtulduk. Malatya’nın gerçek fotoğrafını çekmek zorundayız” diye başladığı konuşmasını “İl dışında Malatya’nın bir doğu bölgesi kenti imajı var. Bu imajı yıkmamız gerekir. Bu önyargı ile ilimize gelenler önyargılarından kurtuluyor ve
ilimizin bir batı kenti görünümünde olduğunu görüyor. Bir de dışarıdaki Malatyalılar birbirlerini kucaklıyor, destekliyor. Yani birbirimize çok tutkunuz, bu birliktelik ve kucaklaşmalar Malatya içinde de yaşanması gerekir. Malatya içinde bu kucaklaşmayı ve dayanışmayı sağlamak zorundayız. Sağlayamazsak kentimizi ileriye götüremeyiz” diye sürdürdü.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra daire ve OSB müdürleri, reel sektör temsilcileri kurum ve kuruluşlarını sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlattı.

1. Organize Sanayi Bölge (OSB)Müdürü konuşurken Vali Daşöz araya girerek belde belediye başkanlarına seslendi ve “Merkeze bağlanan 5 beldenin yöneticileri doğal olarak
beldelerine fabrika kurmak isteyenlere yardımcı oluyorlar. Bu onların doğal hakkı. Ama şehircilik açısından hiç de doğru bir hareket değil. Onun için belde belediye başkanlarına sesleniyorum, beldelerinizde fabrika kurulmasına izin vermeyin ve OSB’lere yönlendirin” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız