SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Cumhuriyet Tarihinin Rekoru'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:10
'Bu Cumhuriyet Tarihinin Rekoru'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın kayısı ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığı bildirildi. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bir yıllık sezonda kayısı ihracatında en yüksek rakama ulaşıldığını söyleyerek, “01 Agustos 2012 tarihi ile 31 Temmuz 2013 tarihlerini kapsayan sezonda kayısı ihracatımızda Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaşıldı. Bu dönemde ortalama 113 bin ton kayısı ihracatı gerçekleştirilmiştir. Kayısı ihracatımızın, en yüksek kalite ve en düşük kalite olarak ortalama 2,04 dolardan ihraç edilmiştir. En yüksek kayısı ihracatımız 2006 yılında 110 bin 972 ton olarak gerçekleştirilmişti. Fakat bu dönemde kayısımız 1,75 dolardan ihraç edilmişti. İnanıyorum ki Türkiye’nin 2023 ekonomik hedefine ulaşması için Malatya ilimiz belirlemiş olduğu hedefe rahatlıkla ulaşacaktır” diye konuştu.

Mustafa Şahin, “Malatya İlimizin kalkınmasında 1. derecede öneme sahip olan kayısımız ilimizde birçok alanda yapılacak yatırımlara da ciddi bir alt yapı oluşturmaktadır. Yıllardan beri Dünya Kayısı İhracatının büyük bir bölümünü karşılamaya devam eden ilimizde kayısımızın endüstriyel ürün ve farklı ürün çeşitleri ile piyasaya sürülmesi için ciddi Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir. Özellikle Malatya Belediyemizin Esenlik şirketi aracılığıyla kurmayı düşündüğü Kayısı Entegre Tesisi Malatya ve kayısı üreticilerimizin geleceğini aydınlatacaktır. Yapılan bu çalışma 50 Bin kayısı üreticisinin geleceği ve Malatya'ya katma değer sağlaması açısından da son derece isabetli bir çalışmadır. AK Parti iktidarlarıyla birlikte Malatyalı çiftçilerimizin dondan zarar görmesinden dolayı hükumetimizin yapmış olduğu destek ve özellikle kayısı çiçeğinin sigorta kapsamına alınması gibi yapmış olduğumuz çalışmaların süreç içerisinde ilimizdeki ekonomik ve sosyal dengeye ciddi katkıları olduğunu görmekteyiz. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların kayısı ihracatına olumlu bir şekilde yansıması öncelikle çiftçilerimizi ve ihracatçılarımızı memnun etmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız