SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Belediyenin Faturası..

A- A+ PAYLAŞ

Yeniden yapılanan TEDAŞ'ın, belediyeden şehiriçi genel aydınlatmasında kullanılan lambaların elektrik bedelini talep etmesinin ardından karşı atağa geçen Malatya Belediyesi'nin aldığı kararla, söz konusu kurumdan isteyeceği "direk-trafo- elektrik hattı" kira bedeli yaklaşık 3 trilyon lira dolayında.

TEDAŞ ELEKTRİK PARASI İSTEYİNCE..
TEDAŞ'ın aydınlatma gideri için belediyeden para talep etmesi üzerine, Belediye Meclisi de, kentteki elektrik direkleri, trafolar ve elektrik hatları için bu kuruluştan, aylık kira bedeli istemeyi kararlaştırmıştı. Hafta başında yapılan meclis toplantısında da, her direk için 20 YTL, trafo ve trafolu direk için 25 YTL, havai ve yeraltı hatlarının her metresi için de 1 YTL aylık kira alınması karara bağlanmıştı.

BU DA BELEDİYENİN FATURASI..
TEDAŞ'ın talep ettiği elektrik bedeli ile ilgili bir rakam belli olmazken, belediyenin çıkaracağı faturaya ilişkin rakamlar ise yaklaşık olarak belli. Bu konudaki rakamlar, TV Malatya Haber Müdürü Rıfat Gökçe'nin araştırmaları sonucu ortaya çıktı.

Malatya Belediye sınırları içerisinde elektrik direği sayısının 39 bin 638 olduğu, bunların her biri için 20 YTL olarak alınacak kira tutarının aylık 792.760 YTL(762 milyar 760 milyon TL) olduğu bildirildi.

Yine kent merkezinde 413 trafo ve trafolu direk olduğu, bunların her biri için 25 YTL'dan toplam 10.235 YTL (10 milyar 325 milyon TL) tahsil edilebilecek.

Malatya'da orta gerilim hattı uzunluğunun yaklaşık 1 milyon 025 bin metre olduğu, 1 YTL'den buradan alınacak paranın da 1 milyon 025 bin YTL (1 trilyon 025 milyar TL), ayrıca 1 milyon 008 bin metre alçak gerilim hattı bulunduğu, bundan alınacak paranın da 1 milyon 008 bin YTL (1 trilyon 008 milyar TL) olduğu belirtiliyor.

TEDAŞ'ın elektrik bedeli tahsilinde ısrarı halinde, belediyenin talep edeceği kira tutarı ise toplam 2 milyon 836 bin YTL (2 trilyon 836 milyar TL)'yi buluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız