SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da BİMER İstatistiği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ALO 150'ye 1 yılda gelen başvurularda ilk sırayı yardım, ikinci sırayı ise ihbar ve şikayetler aldı.

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ALO 150 BİMER Bürosu'na faaliyete geçtiği 24 Şubat 2006 ile 21 Ocak 2007 tarihleri arasında gelen başvuru sayısının bin 567 olduğu açıklandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, ALO 150'ye 1 yılda gelen başvuruların dağılımını şu şekilde aktardı:

"Atama 15, bilgi edinme 35, hizmet 27, ihbar ve şikayet 337, bankazede 18, iş talebi 243, kredi 10, öneri 48, tedavi 17, yardım 545, yasa 14 ve çeşitli konularda 258."

Kılıç, gelen şikayetlerin 260'ının bakanlıklara 121'inin başkanlığa, 73'ünün belediyelere, 235'nin kaymakamlıklara, 849'unun müdürlüklere, 4'ünün üniversitelere ve 25'nin ise diğer illere iletildiğini kaydetti. Kılıç, gelen başvurulardan sadece 134'ünün işlemde beklediğini, diğerlerini ise sonucunun arayan vatandaşlara iletildiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız