SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Bina İçin!..

A- A+ PAYLAŞ

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, muhtarlarla birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Akın'a hizmetleri anısına plaket, yeni binaya taşındıkları için de halı hediye edildiği bildirildi.x

Muhtarların ziyaretine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, beraberinde çok sayıda muhtar ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret edip yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunarak, yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Akın’a teşekkür ettiler.

17 Şubat Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, yeni binanın Malatya halkına ve Belediye personeline hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Sayın Başkanımızın Malatya’ya büyük hizmetleri olmuştur. Bundan dolayı derneğimiz adına Sayın Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette gönül isterdi ki Sayın başkanımız bir devre daha devam etsin. İnşallah gelecek günler için sayın başkanımın daha da güzel yerlere gelmesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Sayın Başkanım, siz gururla, şevkle kendi çalışmalarınızla Malatya’yı çok güzel bir yerlere taşıdınız ve taşımaya da halen son güne kadar bütün personelinizle devam ediyorsunuz” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Malatya’ya kazandırdığı yatırım ve hizmetlere de değinen Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, “Biliyorsunuz Malatyamız’a doğalgaz geldi. İnşallah bundan sonraki süreçte çevre yolunun alt kısımlarına da doğalgaz gitmesini temenni ediyoruz. Zaten sayın Başkanımızın bu konuda bir imar planları vardı. Bu imar palının ardından buralara da doğalgaz gelecektir” dedi.

Mustafa Eren, “Sayın Başkanımız Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm araziyi imara açmıştır. Yeni Belediye Hizmet Binasını tamamlayarak bütün personelini tek çatı altında toplamıştır. Böylece vatandaşlarımız Belediye ile bir işi olduğu zaman otobüse binip buraya gelecek, işini tamamlayıp evine rahatlıkla dönebilecektir. Belediye Başkanımız H. Cemal Akın, Sümer arazilerinin, Meyvecilik ve Şeker arazilerinin Malatya halkına kazandırılması sırasında çok büyük gayretler göstermiştir. Yine, eski belediye hizmet binasının yerini yıkarak buraya bir meydan yapılması için tevdi etmiştir. Eğer Malatya Büyükşehir olacaksa, kendine yakışır merkezinde büyük bir meydanının da olması lazımdır.

Hakikaten Belediye Başkanı H. Cemal Akın döneminde Malatya’ya çok güzel hizmetler kazandırıldı. Bunlardan dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman hizmetleri konuşmayla bitmez, fakat eserler kalır, insanlar zihinlerde kalır ve kalmaya devam eder” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise Muhtarlar Derneğinin ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu, görevi sırasında kendisine en büyük desteği veren sivil toplum kuruluşlarından birinin de Muhtarlar Derneği olduğunu belirterek, hizmetlerin gerçekleştirilmesi sırasında verdikleri desteklerden dolayı bütün muhtarlara teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Akın, “Daha dün gibi hatırlıyorum, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazilerinin Malatya Belediyesine devri sırasında muhtarlarımız ile birlikte büyük bir coşkuyla törene katılmış ve devir protokolünü imzalamış idik.

Tabi Malatya’ya kazandırmış olduğumuz bu yerlerle ilgili bazen de gönlü kırılan kişiler de olmuştur. Bu da normaldir. Biz takriben 1000 dönüm civarındaki yeşil alan ve arsanın bütün Malatya’ya kazandırılmasını ve Malatya insanının da bundan istifade etmesini sağlamak için çırpındık. Ama bazı arkadaşlarımız, üç-beş kişilik gruplar halinde buralardan istifade etmek istemiş olabilirler. Biz tabi bunu saygıyla karşılıyoruz. Herkes kendisini düşünecektir. Ama siz beni Malatya’yı düşünmem için görevlendirmiştiniz ve onun için de bütün Malatya’yı düşünerek hareket ettik. İmkanların hepsini, bütün Malatya halkına seferber ettik. Bundan dolayı da mutluyuz” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren muhtarlar ile uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını ve muhtarların ilettikleri sorunları belli bir zaman ve program dahilinde çözme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Eğer Malatya’nın 80 mahallesinde bu hizmetler aksatılmadan yürütülmüşse bunun kahramanları muhtarlarımızdır.

Hizmetlerimize gelince, doğalgazla ilgili hizmetimiz Türkiye’de ilk sıradadır. Çok kısa bir sürede, Malatya nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı bölgelere doğalgazı ulaştırdık. Bizim hemen yanıbaşımızdaki illerde ise sembolik olarak hala yakılmakta, beraber başlamış olmamıza rağmen. Bu tabi bizi mutlu ediyor. Özellikle annelerimiz, yolda önümüzü kesip, - çağam Allah senden razı olsun- diyor. Onların duası inşallah bize yetecektir. Çevre yolunun altında yapmış olduğumuz imar çalışmaları neticesinde inşallah oralarda merkez kadar değer bulacaktır.

Beydağı eteklerinde biz 60 bin dönümlük araziyi biz imara açtık ve Malatya’yı yüzde 50 oranında büyüttük. Ayrıca Kentsel Dönüşüm Projesiyle Malatya’nın geleceğin en güzel illeri arasına girmesini sağladık. Diğer hizmetlerimizi burada saymaya gerek yok. Yani alt geçitlerden tunuz da yağmur drenaj kanallarına, yeni asfalt çalışmalarından tutunuz da Yeni Hal Binası, Doğu garajına kadar birçok hizmetimizin bir kısmı tamamlandı. Bir kısmı devam ediyor. Şu anda ODTܒnün yapmış olduğu bir araştırmada 41 yıllık süresi içerisinde 2004-2009 yılları arasında gerek imar, gerek şehircilik yönünden yapılan çalışmalar zirveye çıkmış durumda. Bundan dolayı fevkalade bahtiyarım. Bu başarının arkasında bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki muhtar arkadaşlarımızın bana desteği de bulunmaktadır.

Tabi bir dönem daha hizmet yapmam hususunda, kanaat belirtiyorsunuz, tekrar bütün samimiyetimle belirtiyorum ki bu ifadeleriniz yeniden seçilmemden daha çok beni mutlu ediyor. Tecrübelerimizi bundan sonra gelecek arkadaşlarımız paylaşmak isterse paylaşacağız. Çünkü tecrübe, özellikle belediyecilikte çok kıymetli. Yani Malatya elbette ki bir deneme tahtası yapılmamalı. Bunun için gelen arkadaşlarımız eğer bizim tecrübelerimizden yararlanmak isterlerse biz mutlaka onların yanlarında olacağız. Bu Malatya’ya bizim borcumuzdur, Malatya halkına borcumuzdur, siz muhtarlara benim borcumdur. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, yaptığı yatırım ve hizmetlerin anısına Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a bir Teşekkür plaketi ile yeni binaya taşındıkları için de bir halı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız