SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Bir 'Devlet Kapısı'!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:32:52
Bu da Bir 'Devlet Kapısı'!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2001 yılından itibaren önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ardından ise İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilen, yapılan harcama 1 milyon TL’yi aşan ve o dönem iç dizaynı tamamen gerçekleştirilen Tarihi Karakaş Konağı, tinercilerin mekanı haline geldi. Nisan 2015'de tinerciler tarafından çıkartılan yangına rağmen hiçbir önlem alınmayan konak, kapı kilitleri kırılmış vaziyette kendi haline terk edilmiş durumda ve tinerciler halen burayı mekan olarak kullanmayı sürdürüyor.

KADERİNE TERK EDİLDİ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2001 yılında restorasyonu başlatılan ve değişik dönemlerde ise İl Özel İdaresi tarafından tamiratı ve restorasyonu sürdürülen Tarihi Karakaş Konağı, 13 Nisan 2015 tarihinde tinerciler tarafından çıkartıldığı bilinen yangında zarar görmesine karşın, hiçbir önlem alınmadan kaderine terk edildi. 

Konağın Büyükşehir statüsünün ardından İl Özel İdaresi tarafından Milli Emlak Müdürlüğü’ne geçtiği belirtildi. 

SON HALİ İÇLER ACISI 

Niyazi Mısri Caddesi'ndeki Karakaş Konağı, 1 milyon TL’yi aşkın paranın harcanarak restore edilmesine karşın, 14 yıllık sürede vatandaşın hizmetine sunulmayarak kaderine terk edilmesi, son aylarda ayrı bir boyut kazandı ve konak şuanda metruk konak haline geldi. 

Karakaş Konağı’nın ana giriş kapısının kilidi kırılarak rahatlıkla içeri girildiği ve içerisindeki eşyaların zarar gördüğü, yine konağın bahçesinde girilen lavabo kısmındaki dış ve iç kapıların da çıkartılarak götürüldüğü, elektrik ve kamera aksamına tamamen zarar verildiği, bahçesinin içerisindeki yan taraftan çıkılan merdiveninde çıkartılarak götürüldüğü, bazı pençelerinin de yerinden sökülerek alındığı görüldü.

Karakaş Konağı’nın bahçesinde bulunan bekçi kulübesinin de kapısındaki kilidin kırıldığı ve içerinse girilerek zarar verildiği ve buradaki eşyalarında çalındığı görüldü.

ŞİMDİ TİNERCİLER KULLANIYORLAR 

Restorasyonlarında ve tamiratlarında 1 milyon TL’yi aşkın harcamaya karşın çok sayıdaki eşyanın da çalındığı görülen Karakaş Konağı’nın gün içinde ve geceleri “tinerci” olarak belirtilen gençler tarafından kullanıldığı ve çevredeki işyeri sahipleri ile esnafların durumdan rahatsız oldukları belirtildi. 

Bir türlü korunamayan ve metruk bir yapı haline dönüşen Karakaş Konağı, restorasyonu başladığı 2011 yılından itibaren hiç şekilde kullanılmadı ve kamunun hizmetine sunulmadı. 

ERDOĞAN’I DA YANILTTILAR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 28 Ocak 2011 tarihli Ulusa Sesleniş Konuşmasında Tarihi Karakaş Konağı ile ilgili bölümde yer aldı. Dönemin başbakanı Erdoğan; “Malatya Karakaş Konağı restore edildi ve müze haline getirildi” demişti. Ancak, Karakaş Konağı hiçbir dönemde müze olarak hizmet vermedi.  14 yıllık sürede vatandaşın hizmetine sunulmayarak kaderine terk  edilen Karakaş Konağı için bu süre içerisinde sürekli kullanımı için değişik alternatifler sunulmasına karşın, hiçbir alternatif ve öneri hayata geçirilemedi.

BÜYÜKŞEHİR KARAR ALMIŞTI 

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım 2014 tarihli toplantısında Karakaş Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve devir işleminin ardından restorasyonunun yapılması için ilgili bakanlıklara yazı yazılması yönünde karar almıştı. Ancak alınan bu karara karşın, 11 aylık sürede her hangi bir gelişme yaşanmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız