SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Bir İlk Olsa Gerek!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:20
Bu da Bir İlk Olsa Gerek!
A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları seçim çalışmalarını mahalle toplantılarıyla sürdürüyor. Çukurdere Mahallesi'ndeki toplantıya, "bir ilk" olarak sema gösterisi damgasını vurdu.

Çukurdere Mahallesi’nde düzenlenen ortak toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AKP 24. Dönem Malatya Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile çok sayıda partili katıldı.

“TÜM ZIRHLARI KALDIRDIK”

Semazen gösterisiyle başlayan mahalle toplantısının açılış konuşmasını yapan AKP 24. Dönem Malatya Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, 12 Eylül faşizminin bir numarası Kenan Evren’in ölümüyle 12 Eylül’de yaşananların tekrar gündeme geldiğini söyledi. “Bu ülkede binlerce insanın kanına giren diktatör Kenan Evren’dir” diyen Şahin, “Darbeci, sağ ve sol görüşlü kişilerden adamlar öldürelim, iktidara gelişimizi meşru bir zemine oturtalım düşüncesiyle gaflet ve delalet içindeydi. Kendilerini koruma yasası olan 15. maddeyi koruyarak, AK Parti iktidarlarına kadar geldiler ve kimse sesini çıkarmadı. Biz onları koruyan tüm zırhları kaldırdık ve onlarla ilgili yargı sürecini başlattık” ifadelerine yer verdi.

“AÇILAN YARALAR HALA KANIYOR”

Kenan Evren’in ölümünün ardından o döneme yakından tanıklık etmiş biri olarak neler düşündüğünü de Çukurdere Mahallesi sakinleriyle paylaşan Mustafa Şahin, “Kenan Evren’in öldüğünü duyunca cezaevlerinde yaşanan işkenceler geldi aklıma geldi. Kendini yakanlar, asanlar geldi gözümün önüne. O dönemde Malatyalı birçok gencimiz can çekişerek öldü. Kısacası Kenan Evren’in kurduğu zulüm mekanizmasının mağdurlarının yüreklerinde ve bedenlerinde açılan yaralar hala kanıyor” şeklinde konuştu.

“DÜNÜN KENAN EVREN’LERİ BUGÜNÜN SİSİ’LERİ”

O dönemde cezaevlerinde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Mustafa Şahin, “Kenan Evren mahkemede yargılanıp mahkûm edilmiş olmakla birlikte toplum vicdanında da insanlık adına yargılanmış ve kalplerde mahkum edilmiştir. Dünün Kenan Evren'leri bugünün Sisi'leri ve Esed'leri haline bürünmüştür. Bizler inançlı insanlarız. Dolayısıyla Kenan Evren, ahirette Rabbimin karşısında tüm bu yaptıklarının hesabını verecektir” diyerek, sözlerini tamamladı.

ÇALIK: KENDİ EVLATLARIMIZA ANLATABİLİRSEK NE MUTLU

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da bir konuşma yaptı. Annelerin önemine değinerek açıklamasına başlayan Öznur Çalık, “Annem o zor şartlarda bizi okula gönderirken, akşam eve döndüğümüzde önümüze sıcak yemeğimizi verirken zorluk içindeydi. Leğenlerin içerisinde çamaşır yıkar, elinde devasa bulaşıklar yıkardı. İnek sağar, sacda ekmek pişirirdi. Biz onlara layık evlatlar olduysak ne mutlu. Biz onların bize verdiği insan sevgisini kendi evlatlarımıza verebilirsek ne mutlu. Milletimizi, ümmetimizi, Peygamberimizi, yüce Rabbimizi de evlatlarımıza anlatabilmeliyiz” sözlerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız