SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Kuş TOKİ'si..

0
Güncellendi - 2016-03-30 20:07:30
Bu da 'Kuş TOKİ'si..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından, kuş konakları ve kuş evleri yaptırıldı.

İlk etapta Abdullah Gül Parkı içerisine yerleştirilen kuş konakları ve evleri, özellikle şehirde yoğun olarak bulunan kumru ve serçeler için tasarlandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Veteriner Şube Müdürlüğü’nce yaptırılan kuş konaklarında 50 adet büyük kuşgözü, 16 adet de küçük kuş gözü bulunuyor. 75 santimetre çapındaki konakların yüksekliği ise direğiyle beraber 4 metreyi buluyor. Konaklar akşam saatlerinde de led ışıkla aydınlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır bu tür çalışmalar yapan Kenan Durgun’un ustalığı ile özgün bir çalışma olarak, Büyükşehir Belediyemiz için tasarlanan kuş konaklarını parklarımıza kazandırıyoruz” dedi.

Pano0e1Ayrıca, kuş konaklarının dışında daha önce belirlenen 7 yere küçük kuş evi monte edildiği belirtildi. Kuş evlerinin; Yeşiltepe, Çarmuzu-Kiltepe semt konakları ile Sümer Cami, Abdullah Gül Parkı, Hürriyet (İsmet Paşa) Parkı, Şehit Hüseyin Sadık Engelliler Parkı ve Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi’ne monte edildiği kaydedildi.

Bülten

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KUŞ KONAKLARI VE KUŞ EVLERİ YAPTIRDI. (İHA/MALATYA-İHA)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • kadir (7 yıl önce)
    Kuşlar bile yuva yapmış oy aman aman ...
    0
    0
    Yanıtla
  • GURBETÇİ (7 yıl önce)
    Valla ellerine sağlık Malatyamız'ın ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerini bütün hizmetleri tamam sadece ince işler kalmıştı onlarıda yaptılar .Ellerinize sağlık,Yetkililer,Bir zahmet Kalkıp Gaziantep Büşükşehir Belediyesine gidip belediyecilik kursu da almayı ihmal etmesinler.Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (8 yıl önce)
    kuş tokisi güzel benzetme olmuş :) çalışma güzel bence. ama o kocaman kuş konağı tabelası nedir ya, söksünler onu, illaki bir yazı olacaksa ufak görüntüyü bozmayacak birşey olsun bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayricim (8 yıl önce)
    Hem ne demisler.. Ev alma komsu al
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayricim (8 yıl önce)
    Tamam guzel hoş fakat ledle aydinlatmislar ve icinde 1 tane kus yok.aydinlatmali kus konagina kus girer mi acaba ledler sokulmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (8 yıl önce)
    Malatyam şekil, önümden çekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Almira (8 yıl önce)
    Pardon da sirf muhalefet olmak icin bu elestiri yapilmaz.Hayvanlar icin yuva yapmis bunun nesi yanlis? Şuana kadar yapilmadigi kabahat. Kendine faydası dokunmayan şey gereksizse sen de Malatya için gereksizsin topluma bi faydan yok cunku
    0
    0
    Yanıtla
  • sosyal (8 yıl önce)
    sosyal belediyecilik anlayışı malatyada değişti. ya ücretsiz yada çok ucuza yapılan ve topluma hiç bir yararı ve faydası olmayan işleri birer hizmet gibi göstermek bilmiyorum acaba ne kadar güzel. sanki birileri dalga geçiyor bizimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Bunları proje diye gösteriyorlar ya ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla