SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Çamur Zinciri'!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:39
Bu da 'Çamur Zinciri'!.
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Darende ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Parti yöneticileriyle birlikte 16 köy dolaşan Ağbaba’ya köylüler tarafından ilgi gösterildi. Ağbaba, “Kayısının ne kadar ekileceğine, nasıl ekileceğine, hangi cins dikileceğine, nasıl pazarlanacağını planlayacak, bunu kontrol altına alacak bir kayısı kurumu açılmalıdır. Dünyanın kuru kayısısının %80’nini üretiyoruz. Ama zarar ediyoruz. Bu kötü gidişe dur demek lazım” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba beraberinde, Darende İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, Parti yöneticileri Hakkı Akkoyun, Yakup Korkmaz, Ali Rıza Mengüçoğlu ile birlikte Yukarı Ulupınar, Aşağı Ulupınar, Balaban, Akova, Gökderen, Karabayır, Çınar, Ilıca, Doğantepe, Esenbey, Şendere, Gökçeören, Ozan, Fatmacık ve Ağılbaşı’nı  ziyaret etti.Vatandaşların sorunlarını dinleyen Ağbaba, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

CHP Parti Meclisi üyesi Veli Ağbaba Darende ziyaretinde yaptığı değerlendirmede “Oy versin vermesin Malatyalıların hakkını savunacağım. 2 yıldır bunun için çalışıyorum. Bazen arabada uyuyarak, bazen gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyorum. Bize haklarınızı savunmamız için oy verdiniz. Biz de oylarınızın hakkını vermek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı

KAYISI KURUMU ŞART

Kayısıyı vuran don ve dolu felaketlerini gündeme getiren Ağbaba “Malatya’da  Belediye Başkanını da , dolmuş şoförünü de, gazeteciyi de ilgilendiren çok önemli bir konu var. Bizim ekmeğimiz de aşımız da kayısı. Dünyada başka bir ürün var mı bilmiyorum ama kayısı tutunca da üzülüyoruz, tutmayınca da üzülüyoruz. Biz komşumuzun dondan yanan kayısısına sevinir hale geldik.10 yıl önce bunu söylesek kimse inanmazdı. Bizim ekmeğimiz kayısı.100’ün üzerinde  kayısı ve Malatya’yla ilgili konuşma yapmışız. Biz eleştirmiyor, projeler , teklifler sunuyoruz. Bizim önerimiz şu: Kayısının ne kadar ekileceğine, nasıl ekileceğine, hangi cins dikileceğine, nasıl pazarlanacağını planlayacak, bunu kontrol altına alacak bir kayısı kurumu açılmalıdır. Dünyanın kuru kayısısının %80’nini üretiyoruz. Ama zarar ediyoruz. Bu kötü gidişe dur demek lazım” dedi.

BİR TEK ARAPGİR KARŞI ÇIKTI

Tohma Çayı üzerine kurulan HES’lere karşı olduklarını kaydeden TBMM Çevre Komisyonu Üyesi veli Ağbaba sözlerine şöyle devam etti: “Meralarımız satıldı. Dağlarımız satıldı.Taş ocağı kuruldu. Tohma üzerine HES’ler kuruluyor. Tohma bütün insanlığın malı. HES kurulurken ‘2-3 dönüm arazimiz var,biraz para kazanırız’ dediniz,sesinizi çıkarmadınız.Ama devlet onun da parasını vermedi. HES’lere karşı Malatya da sadece Arapgirliler karşı çıktı. Diğer yerlerde ses çıkmadı.10 Yıl sonra ağaçlarınızı sulayacak su bulamayacaksınız. HES’lerin tamamı çalışsa elektrik üretiminin %5’i karşılanıyor.Oysa Türkiye’de kayıp kaçak oranı %20. Devlet gidip kaçağı bitirsin. HES’e ihtiyaç duymasın.HES insanlığın düşmanı. Toprağımızın, ekmeğimizin, kayısımızın düşmanı.”

HAPSEDİLDİK

Öte yandan Yukarı Ulupınar’da vatandaşlar yol sorunlarını CHP Milletvekili Ağbaba’ya aktararak yardım istediler.  Vatandaşlar , yapılan karayolunun köylerini ikiye böldüğünü,  yolun karşısına geçmek için büyük mücadele ettiklerini, hayati tehlike atlattıklarını, sakat ve yaşlıların geçişinde büyük sorun yaşadıklarını kaydettiler. Köylüler “Bizim köyümüze ceza verildi. Hapsedildik. Araçlarımız içeride kaldı. Hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Karşıdan karşıya geçmek için Karayollarından yardım istiyoruz” dediler.

ÇAMURLU YOLA ZİNCİRLİ FORMÜL

Ağılbaşı’nda yol sorununu gündeme getiren Ağbaba, Gökçeler, Mollauşağı, Uzunhasan, Çatalbaşı, Ağılbaşı grup yolunun 10 yıldır bitirilemediğini belirterek , yıllardır yollar köstebek yuvasına dönmüş. Hizmeti ayrım yapmadan herkese eşit veriyoruz diyenler gelsinler Ağılbaşını görsünler. Buradan Sayın Valimize, İl Genel Sekreterimizi göreve davet ediyorum. Bu bölgenin yol sorununu çözülmezse mecliste gündeme getireceğim” dedi.   Ağılbaşı’nda köy yollarının çok kötü olması ve çamurdan geçilemeyecek olması nedeniyle minibüsüne zincir takarak yola çıkan şoförün sitemlerini  de dinleyen Ağbaba, “Karda takılan zinciri çamurdan geçmek için takmak zorunda kalıyorlar. Bu hepimiz için utanç verici bir durum. Duble yollar yapıyoruz diyenler, ABD askerleri rahat etsin diye Kürecik Kalkanına asfalt yol yapanlar gelip Engüzek’i görsünler” dedi.

PARÇİKANLILARI ZİYARET..

Beraberinde, CHP Merkez İlçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Parçikanlılar Derneği’ni ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sorunları dinledi.

Burada konuşan Ağbaba,”Seçildiğim gün herkesin, oy versin vermesin bütün Malatyalıların milletvekili olacağını söylemiştim. Kimin sorunu ve derdi varsa ona sahip çıkacağım dedim. Aldığımız oyun değil onun 5 katı çalışıyoruz” diyerek, “Bir partinin araştırmasına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok dile getirilen tarım ürünü kayısı ve en çok gündeme gelen il ise Malatya’dır. Bunu da gündeme getiren milletvekili benim” ifadelerini kullandı.

“Parçikan Köyü’nde 13 kişinin karaciğer nakli olmuş. 1978’den beri 200’e yakın insan karaciğer hastalığından ölmüş. Bu dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun ciddiye alınması gereken bir rakamdır. Birilerinin zoruna gitse de, birilerine dokunsa da sorunları söylemeye devam edeceğim. Ben Malatya’nın milletvekiliyim, elbette Parçikan Köyü’nün de, bir başka köyün de sorunlarını dile getireceğim ” diyen Veli Ağbaba, “Afyonkarahisar iline 70 gölet, Malatya’ya 5 gölet yaparsan elbet karşı çıkarım. Ayfon’un nüfusu 650 bin, Malatya’nın nüfusu 760 bin. Ayfon’un fazla tarım ürünü yok. Malatya’nın onlarca tarım ürünü var. Sen kalkıp 5 göletle övüneceksin” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine de temas eden Veli Agbaba, “Biz barış sürecine asla köstek olmayacağız. Ancak, kan duracaksa CHP buna köstek olmayacak. Ama, birileri kusura bakmasın, birilerinin 2014 hesaplarına alet olmayacağız. Ayrıca, çözüm süreciyle ilgili ayrıntıyı 5 kişi dışında bilen yok. Muhalefete bilgi verilmiyor. Öcalan ile başkanlık sistemi konusunda anlaşmışlar. Biz ise başkanlık sistemine karşıyız” dedi.

Parçikanlılar Derneği Başkanı Mümtaz Kaplan ise, köylerinde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle Sarıçiçek Yaylası yolunun yapılmasını talep ettiklerini ifade ederek, “Köyümüzün sorunun mecliste dahi dile getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız