SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Çok Okumuş' Nüfusumuz

0
Güncellendi - 2016-05-12 00:59:33
Bu da 'Çok Okumuş' Nüfusumuz
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Malatya'da ikamet eden doktora mezunu sayısınının, ildeki nüfusun yaklaşık binde 2'sini oluşturduğunu belirlediği bildirildi.

NÜFUSUN YAKLAŞIK BİNDE 2'Sİ..

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"2015 yılı Ulusal Eğitim İstatistikleri veritabanı üzerinde TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan analizlere göre Malatya'da 1 492 doktora mezunu ikamet etmektedir. Malatya'da ikamet eden doktora mezunu kişi sayısı toplam nüfusun yaklaşık binde 2'sini (%0,19) oluşturmaktadır.

İlde ikamet eden doktora mezunu kişi sayısının toplam nüfusa oranına göre Malatya 81 il içerisinde 17. sırada yer almaktadır. En fazla doktora mezunu oranı %0,58 (30 486 kişi) ile Ankara'da, en az doktora mezunu oranı ise %0,03 (84 kişi) ile Hakkari ilindedir. En fazla doktora mezunu oranında Ankara'dan sonra %0,44 (3 674 kişi) ile Eskişehir, %0,35 (1 463 kişi) ile Isparta ve %0,31 (12 843 kişi) ile İzmir illeri gelmektedir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali (7 yıl önce)
    Mustafa ve erkan kardeş siz bu şehirdemisiniz ve nerelisiniz azıcık Malatya lı olsaydınız böyle konuşmazdınız davul un sesi uzakta olana iyi gelir gelin araştırın bi bakın kimler torpille işe sokulmuş ilkokul mezunları masa başında benim okuduğumun üçte birini okumayanlara kadro veriyorlar hangi ilahi kitapta hak yemek adam kayırmak işin ehli olmayanları bir yere getirmek yatıyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (7 yıl önce)
    Yandaşlıkta sınır tanımayan kpss de 70 alacak kapasitesi olmayanlar sallamış neyse Allah büyük bu devran da biter elbet
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Malatya hızla ve aşırı bir şekilde vasıflı göç verirken vasıfsız göz alıyor. Malatya'daki Malatyalı oranı azınlık seviyesine seviyesine düşmüş durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Aynen guruplaşma mezhep ve ırk çok etkili malatyanın yerlisi azınlık olmuş..
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    Keske adiyamanli olsaydim.malatyali olmasaydim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (7 yıl önce)
    Okumuşların büyük kısmı işsiz ne yazıkki ayrıca Malatya lılara belediye lerimizde ve belediye ye bağlı kurumlarda özellikle iş verilmiyor dışarıdan yeşilyurt belediyesine ın malumu adıyamandan onlarca eleman getirilip işe sokuluyor Malatya nın yerlisi ne yazıkki bu kentten kaçmak zorunda kalıyor bende iki üniversite bitirdim ve işsizim ilerleyen zamanda bu kentten göç etcem çünkü işyok işkur un altı aylık ormaniye camiilere ormaniye alımlarında dahi partinin il başkanlığından giden liste işe alınıyor olay bu yazık gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Adem (7 yıl önce)Mehmet Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet Ali Bey acaba hangi 2 Üniversiteden mezunsun , Hangisi Türkiye'de ilk 20 de olan bir Üniversiteden , yada Mimar Mühendis Doktor Eczacı Avukatsın da iş mi yok ??? Herşeyi eleştiriyorsun liste gidiyormuş geliyormuş önce bir kendimize bakalım ne kadar doğruyuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim 2 üniversite okumuş olabilirsin bende yüksek lisans mezunuyum ama malatyada degil adiyamanda görev yapiyorum ve onlarca arkadasim başka sehirlerde gorev yapıyor Yani kardeşim calisirsan malatyada da olabilirsin: ) Hayırlı işler
    0
    0
    Yanıtla