SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da İptal!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, tarihinde ilk kez şartnamesini değiştirip Ekim ayında yapmak istediği, ancak "şartnamedeki yanlışlık" gerekçesiyle iptal edilen şehir temizliği ve ilaçlama ihalesi bu kez “Şartnamedeki eksiklikler” ve Şikayet” gerekçesiyle iptal edildi.

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve Belediye sınırları içinde çöp toplama, temizleme ve ilaçlama ihalesi ikinci kez iptal edilerek ileriki bir tarihe ertelendi.

15 Ocak Cuma günü saat 10.00 yapılacağı ilan edilen ve basının yoğun ilgi gösterdiği ihaleyi bağımsız Belediye Meclis üyesi Mehmet Moran’da izledi.

Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan başkanlığında toplanan komisyon 4 dakika sonra “Belediye sınırları içerisinde çöp toplama, temizleme ve ilaçlama işi ihalesi şartnamedeki eksiklikler ve katılımcı bir firmanın şikayet dilekçesi üzerine iptal edilmiştir” diyerek ihalenin iptal edildiğini duyurdu. İhaleye, Esenlik Şirketi ile İstanbul orijinli Akmercan adlı şirketin teklif verdikleri bildirildi.

Basın mensuplarının “Kaç firma dosya aldı, 3. ihale ne zaman yapılacak, iptal edilmesinin gerekçeleri ve hangi firmanın şikayeti oldu ve şikayet gerekçesi nelerdir?” yönlü sorularını belediye başkan yardımcısı ve komisyon başkanı Ceyhan kısaca “3 firma dosya aldı, 2 firma teklif verdi. Yasal süresi vardır, sanırım bu da 3 ay kadar olması gerekir. Şartnamede bazı eksiklikler nedeniyle iptal edilmiştir. Şikayet dilekçesi veren firma teklif veren firmaların içerisinde değildir. Firmanın gerekçesi de şartnamedeki maddeler nedeniyledir” diyerek yanıtladı.

Bağımsız Meclis üyesi Mehmet Moran’da “Esenlik dışında teklif veren firma olan Akmercan şirketi geçtiğimiz günlerde 24 derslikli okul yaptırma protokolünü imzalayan şirket mi?” ve “Okul protokolü imzalanması ile Temizlik ihalesinin zamanlaması bir tesadüf mü? yönündeki sorularına Komisyon başkanı Ceyhan “Onları bilmiyorum. Zaten bizim konumuz da değil" diye kısaca yanıtladı.

BELEDİYE BÜLTENİ..
Belediye Basın Bürosu tarafından ihaleye ilişkin olarak basın kuruluşlarına da şu bülten gönderildi:

"Malatya Belediyesi tarafından; Belediye Sınırları içindeki alanlar ile mahallelerin temizliği, çöp toplama ve ilaçlama işi için bir ihale düzenlendi.

15 Ocak Cuma Günü saat 10.00’da yapılan ihaleye, AKMERCAN Firması ile ESENLİK LTD. ŞTİ. teklif verdiler.

Ancak İhale Komisyonu; ihale için verilen bir itiraz dilekçesinde haklı sebeplerin olduğunun tespit edildiğini ve bu nedenle ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

Belediye sınırları içindeki mahallelerin temizliği, çöp toplama ve ilaçlama işinin, yasal süreler içerisinde önümüzdeki aylarda yeniden ihale edileceği bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız