SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da İstanbul Keyfi: 1-3

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, ligin ikinci yarısındaki "fırtınayı" Kasımpaşa ile oynadığı ikinci maçta da sürdürdü ve karşılaşmayı 3-1 kazandı. Ligin ikinci yarısına, kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın "zamanlama faciası" olan istifa girişimiyle "gölgelenen" ve yeterince sevincini yaşayamadığı 6-2'lik Elazığspor galibiyetiyle giren Malatyaspor, Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, sahanın "sentetik zemini" ve kadrodaki yoksunluklar nedeniyle "en zor maçımız" diye nitelendirdiği Kasımpaşa maçını farklı geçmeyi başardı. Sahanın en başarılı ismi olarak, gerek defanstaki kritik müdahaleleri, gerekse rakip cezaalanını karıştıran ortaları nedeniyle takım kaptanı Serkan Bensol öne çıkarken, galibiyete en çok katkısı olan diğer oyuncular Mehmet Budak, Turgay, Ramazan, Şenol, Senkerik, Johanson ve Taner'di. Karşılaşmanın hakemleri, gösterdikleri ve göstermedikleri kartlar, bazı pozisyonları yanlış değerlendirmeleri ile tartışılırken, özellikle son dakikada Kasımpaşa lehine verilen penaltıya da, "asabi" kaleci Şenol'un tepkisi maç sonrası da devam etti. D Spor Kanalı'ndan naklen yayınlanmasına karşın, İstanbul'daki Malatyaspor taraftarları, stadda ayrılan 450 kişilik konuk takım tribününü tamamen doldurarak sarı-kırmızılı takıma destek verdiler.

OLAYLAR..
Malatyaspor'un 3-1 galibiyetiyle biten Kasımpaşaspor maçı sonrası olaylar çıktı. İstanbul Kasımpaşa Stadı'nda 3-1 Malatyaspor'un galibiyetiyle biten Kasımpaşaspor-Malatyaspor maçı sonrası olaylar çıktı. Takımlarının yenilmesine sinirlenen Kasımpaşasporlu 15-25 yaşlarında yaklaşık 100 kişi, yoğun güvenlik önlemi altında stattan ayrılan Malatyasporlu taraftarlara taş atmaya başladı. Atılan taşların bazılarının park halindeki araçlara isabet etmesi sonucu araçların ön ve arka camları kırıldı. Olaya müdahale eden Çevik Kuvvet ekiplerinin dağıtma çalışmalarının ardından ara sokaklara kaçan gurup, Bahriye Caddesi'ne çıkarak caddeyi ağaç saksılarıyla trafiğe kapattı. Kendilerini kovalayan Çevik Kuvvet ekiplerine de taş atan taraftarlar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

MAÇTAN NOTLAR..
STAD: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEMLER: Barış Şimşek, Süleyman Özay, Onur Albayrak, 4. hakem Feridun Aktuğ Çıkrıkçı,

KASIMPAŞA: Ziya, Özgür, Gökhan, Ömer, Alper, Faruk (Dk. 61 Aydın),Mustafa (Dk. 72 Yasin), Merthan, Serkan (Dk. 82 Ender), Kemal, Erhan,

MALATYASPOR: Şenol, Mehmet Budak, Ramazan, Turgay, Johanson, Serkan Bensol, Hakan Bayraktar, Bülent Akın (Dk. 68 Hakan Söyler), Serdar Samatyalı (Dk. 61 Engin), Senkerik (Dk. 78 Mehmet Albayrak), Taner,

SARI KARTLAR: Dk. 19 Senkerik, Dk. 37 Serkan, Dk. 48 Serdar, Dk. 90 Şenol (Malatyaspor), Dk. 20 Ömer, Dk. 45 Sacit Serkan, Dk. 49 Faruk (Kasımpaşa)

GOLLER: Dk. 30 Senkerik, Dk.74 Ramazan Kahya, Dk. 86 Taner (Malatyaspor), Dk. 90 Penaltıdan Erhan (Kasımpaşa).

11. dakikada Johanson'un pasıyla soldan atak geliştiren Taner, cezasahasına girdi, ancak kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

13. dakikada Kasımpaşa atağı Malatyaspor kalesini karıştırdı. Defans uzaklaştıramadı ve en son defansın ıskaladığı topa Faruk vurdu, defanstan döndü.

15. dakikada Serkan sağdan ortaladı, Taner kafaya yükseldi vurdu, aut. Hakem bu pozisyondan önce Taner'in faul yaptığı görüşünde.

22. dakikada gelişen atakta Serdar Samatyalı soldan ortaladı, defans kornere çeldi. Serdar'ın kullandığı topu defans yine kornerle engelledi. İkinci kez kornerden gelen topa Turgay kafayı vurdu, aut.

24. dakikada Serkan sağdan ortaladı, kaleci Ziya elinden kaçırdı. Hemen önündeki Senkerik dokunamayınca, Malatyaspor önemli bir fırsatı kaçırmış oldu.

30. dakikada Malatyaspor öne geçti. Malatyaspor atağı yine sağdan gelişti. Topu süren Serkan Bensol ortaladı. Kasımpaşa defansı bu topu kontrol edemeyince, Senkerik voleyle topu ağlara gönderdi: 0-1

34. dakikada Kasımpaşa atağında cezaalanına ortalanan top tehlike yarattı. Turgay, Şenol'un müdahale etmesi beklentisiyle topu bırakınca, Alper bir anda pozisyon buldu. Ancak, Şenol son anda müdahale etti ve kornere attı. Kornerden sonuç yok.

37. dakikada Kasımpaşa'nın atağına Serkan Bensol cezaalanı önünde kritik bir faulle engel oldu ve bu pozisyonda sarı kart gördü. Kasımpaşa'nın serbest vuruşunu Serkan kullandı ve auta attı.

İlk yarı Malatyaspor'un 1-0 üstünüğüyle son buldu.

54. dakikada Serkan sağdan ortaladı. Taner, rövaşatayla topu kaleye göndermeye hazırlanırken, aradaki defans oyuncusu vurdurmadı.

55. dakikada Kasımpaşa kontraatağında Alper, soldan ortaladı. Mehmet Budak, Erhan'a gelmekte olan topa ayak koyarak kornere çeldi ve tehlikeyi önledi. Kornerden gelen topu Bülent Akın bir kez daha kornere gönderdi. Sonuç yok.

60. dakikada Malatyasporlu futbolcuların orta sahada gereksiz paslarla kaptırdıkları top, Kasımpaşa kontraatağına dönüştü. Erhan soldan cezaalanına sokuldu, sert şutu yandan auta çıktı.

65. dakikadaki Malatyaspor atağında Bülent Akın'ın pasında topun gelişine Ramazan vurdu, çok üstten aut.

73. dakikada Malatyaspor kontraatağında Senkerik'in aktardığı topa, cezasahası ön yuvarlağı önünde Taner mükemmel vurdu. Kaleci kornere çeldi.

74. dakikada Taner'in şutuyla kazanılan korner atışını Serkan Bensol kullandı. Gelen topu defans uzaklaştırmak istedi. Cezaalanı dışında topa sahip olan Ramazan Kahya, mükemmel bir vuruşla ağları havalandırdı:0- 2

80. dakikada Malatyaspor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Orta saha ve defansın engelleyemediği atakta sağdan ortalanan top, Mehmet Budak'ı aştı. Alper, topu ıskalayınca Kasımpaşa mutlak bir golü kaçırdı.

86. dakikada Malatyaspor farkı 3'e çıkardı. Defanstan çıkan pas, ortasahadan fırlayan Taner'i bir anda kaleyle karşı karşıya bıraktı. Topu süren Taner, cezaalanına girdi, kalecinin bacakları arasından topu ağlara gönderdi: 0-3

88. dakikada Kasımpaşa önemli bir fırsat kaçırdı. Ortasahadan çıkan topla buluşan Erhan, topu sürdü sağdan cezaalanına girdi ve attığı şut kaleci Şenol'da kaldı.

90. dakikada Kasımpaşa Aydın ile cezaalanına girdi. Bu futbolcunun çizgiden ortalamak istediği top Turgay'ın koluna çarptı. Hakem bunu topa elle müdahale olarak değerlendirip, penaltı noktasını gösterdi. Atışı Erhan kullandı ve takımının tek golünü kaydetti: 1-3

4. hakem ek süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

90+2'de Hakan Bayraktar'ın geliştirdiği atağı kesmek isteyen Kasımpaşa defansının kaleciye geri pas olarak gönderdiği topu kaleci ıskalayınca, Taner çaprazdan bir anda pozisyon buldu. Ama kötü vurunca, takımını mutlak bir golden etti.

Karşılaşma Malatyaspor'un 3-1 galibiyetiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız