SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da ''İzah'' Bekliyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğalgaz abone bağlantı bedelinin 180 dolar, Elazığ'da 5 dolar olmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, EPDK'nin resmi internet sitesindeki "Abone Bağlantı Bedeli" bölümünde yer alan, "..bağlantı bedeli üst sınırı 150 USD/Bağımsız Bölüm Sayısı olarak tespit edilmiştir.." ifadesi de, kafaları karıştırdı.

T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun resmi internet sitesinin "Tüketiciyi Bilgilendirme" başlığının "Doğalgaz" bölümünde "Abone Bağlantı Bedeli" ile ilgili olarak şu bilgi veriliyor:

"..Sayaç dahil dağıtım şebekesinin abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamalarının abone başına düşen payını ifade eden sabit bedeldir.

* Konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullananlar
Şehir içi doğal gaz dağıtım tüzel kişilerinin konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelere uygulayacağı bağlantı bedeli üst sınırı 150 USD/Bağımsız Bölüm Sayısı olarak tespit edilmiştir.

Abone bağlantı bedeline sayaç montaj bedelleri dahildir.

Abonenin binasının brüt alanı üzerinden hesaplanacak bağımsız bölüm sayısında (BBS) 200 m² ye kadar alan için BBS=1 alınır, bundan sonraki ilave her 100 m² ye kadar alan için ise BBS bir artırılır. Kurumun yaptığı ihalelerde lisans almış dağıtım şirketleri konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanacak abonelerine şartnamelerinde belirlenen abone bağlantı bedelini uygular.

4646 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten evvel alınmış bir hak, belge, izin ve yetkilendirmeye müşteriden doğal gaz dağıtım faaliyetinde bulunan şehir içi doğal gaz dağıtım tüzel kişilerinin konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelere uygulayacağı G4 t ipi sayaç bedeli 40 ABD Dolarını, 01/05/2003 tarihinden önce sistemlerinde uygun yapılanma bulunan ve ön ödemeli sayaç kullanılan dağıtım şirketlerinin söz konusu abonelerine uygulayacağı aynı tip ön ödemeli sayaç bedeli 150 ABD Dolarını geçemez.

G4 tipi sayaç dışındaki sayaçlar dağıtım şirketi tarafından gerçek maliyetleri üzerinden abonelere yansıtılır. Dağıtım şirketleri, talep edilmesi halinde gerçek maliyetlerini onaylı belgelerle ispat etmekle yükümlüdür..."

MALATYA'DA 180 DOLAR..
Doğalgaz abone bedelinin Elazığ'da ihale sonucu 5 dolara düşmesi, Malatya'da ise 180 dolar olarak uygulanması ile ilgili tartışmalarda, "Malatya kamuoyunu tatmin edecek" birn açıklama gelmezken, EPDK'nin resmi sitesindeki "abone bağlantı bedeli üst sınırının 150 Amerikan dolarını geçemeyeceği" şeklindeki bilginin de açıklamaya muhtaç olduğu ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız