SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Kamu Görevlilerinden..

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından 2006 yılında başlatılan 91.000 Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde yürütülen okul binası kazandırma kampanyası kapsamında açılışı daha önce gerçekleştirilen 91. Dev Öğrenci, Polis Amca ve Öğretmenler İlköğretim okulu ile Beyaz Birlik Ana okulundan sonra kampanyanın 5. binası olan “Kamu Çalışanları Ana Okulu” düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

İskender Mahallesinde bulunan ve 613 milyara malolan okulun açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü ve yardımcıları, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 91.000 Dev Öğrenci temsilcileri, Daire Müdürleri, köy ve Mahalle Muhtarları Derneği başkanı Ali Seydi Yücekaya, Mahalle sakinleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Ağırlıklı olarak eğitim ve okulun önemine değinildi. Törende ilk olarak konuşan İskender Mahallesi Muhtarı; Mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı yetkililere ve gençlere teşekkür etti.

91. Dev öğrenci Projesinde aktif olarak görev alan emekli öğretmen Hüsamettin Özten özetle “ Bu gün yaş günümüzü kutluyoruz Ama mumları söndürerek değil, eğitim meşalesini yakarak kutluyoruz. Çağdaşlığa ulaşmanın yegane yolunun eğitimden geçtiğini sözde değil özde inanan emekli bireyler olarak bu projede yer aldık” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’da yaptığı konuşmada eğitim ve eğitim binalarının önemine değindi. Diyanet teşkilatı olarak bütün ülkede olduğu gibi Malatya’da da eğitim konusunda ellerinden gelen tüm destekleri her zaman sunacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise “ Ülke ortalamasında %26’lar düzeyinde olan okul öncesi eğitim ilimizde %36’lara ulaşmıştır. Fakat biz bu rakamı da yeterli görmüyoruz, Mahalle sakinlerine de bir çağrımız olacak. Okullar bizden, çocuklarını okula göndermek de anne-babalardan” dedikten sonra “Tüm kamu çalışanlarının 20 ay süreyle destek verdiği ve 613 Milyara mal olan ana okulumuzun hizmete girmesi ile birlikte ilimizde okul öncesi eğitim daha da yaygınlaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Malatya Belediye başkanı Cemal Akın, eğitimin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında hükümet ve belediye olarak son dönemlerde eğitim alanında yapılan çalışmaları anlattı. Belediye başkanı son olarak da kurum olarak eğitime yapılacakların yanında olacaklarını belirtti.

Vali Daşöz’de özetle; “Bu yapılan bir okul binası değil, bir abidedir. Bunlar yapılırken bir çok şeye dikkat ediyoruz. Ama en önemlisi yapılan binalar gerek işlevselliği gerekse de görsel ve estetik yapısıyla bulunduğu bölgeye güzellik, estetiklik kazandırsın.” dedikten sonra devamla “ Anaokulu dönemi, çocukların en duyarlı olduğu dönemdir. Çocuklarımızı zorunlu olmasa da muhakkak okul öncesi kurumlara göndermemiz gerekir. Bu dönemi ıskaladığımız zaman çocuğumuzun ileride ki dönemlerinde yaşayacağı sorunları da önleyemeyiz.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra okulun açılışı Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz,CHP milletvekili Aslanoğlu, Belediye başkanı Akın ve iki ana okulu öğrencisinin kurdeleyi kesmesiyle gerçekleştirildi ve okul gezildikten sonra tören sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız