SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Malatya Düzeni'!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki oturma düzeni seçilmiş ve atanmışların Malatya’daki hiyerarşik ilişkisine yönelik ilginç bir görüntü oluşturdu.

Polisevi'nde Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Cemal Akın, Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıdaki oturma düzeni Ağustos Ayı’ndaki son Yüksek Aseki Şura (YAŞ) toplantısındaki oturma düzeni ile ilgili tartışmaları, yorumları anımsattı.

Son YAŞ toplantısına kadar Genelkurmay Başkanı ile yan yana oturan ve iki eşit arasındaki ilişki görüntüsü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 YAŞ toplantısında tek başına oturmuş ve toplantıya başkanlık yapmıştı. YAŞ toplantısındaki bu görüntü seçilmişlerin atanmış askerler üzerindeki otoritesinin güçlü bir şekilde tesisi ve demokratikleşmeye katkı olarak yorumlanmıştı.

Malatya’daki Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki oturma düzeninde ise, tersine bir anlayış ile, seçilmiş iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile Malatya Belediye Başkanı, atanmış valinin huzuruna “arz için sıralanmış astlar” görüntüsü verdi. Bu durumun, katılımcılardan “seçilmişlerin” oturma düzenindeki konumunu değerlendirme konusundaki bir zaafı yansıttığı da öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız