SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da ''Mikrop Kaynağı'' Arama Kazısı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ekipleri, içme suyunun mikroplu çıktığı bölgede kazı çalışması yaparak, kanalizasyon kaçağı olup olmadığını araştırmaya başladı. Bu arada, numuneleri "kirli" çıkan iki "çeşme"nin kapatıldığı belirtildi.

 

MİKROP KAZISI

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı içme suyu raporunda mikrop bulunan iki bölgeden biri olan Zafer Mahallesi Gündoğdu Sokak, Malatya Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi ekipleri tarafından kazıldı. Belediye ekipleri, kanalizasyonun içme suyuna karışıp karışmadığını kontrol ediyor.

İncelemeden sonra kamuoyuna açıklama yapılacağı kaydedildi.

 

İKİ ÇEŞME KAPATILDI

Bu arada, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Turan Aslan, Malatya'da ishal salgınına neden olan koliform bakteri taşıdığı tespit edilen 2 çeşmenin kapatıldığını söyledi.

 

Aslan, Malatya'da meydana gelen ishal salgını sonrası uzmanlardan oluşan ekibin Malatya'ya ulaştığını ve incelemelerde bulunduğunu kaydetti. Aslan, Hıfzısıhha ekibinin Malatya şehir şebeke suyunu incelemeye aldığını bildirdi. Aslan, koliform bakteri tespit edilen İskender Mahallesi'ndeki İncirlik Camii Çeşmesi ve Zafer Mahallesi'ndeki Münevver Çeşmesi'nin kapatıldığını açıkladı.

 

OKULLARDA TARAMA BAŞLATILIYOR

Öte yandan, Malatya'daki salgının ardından Sağlık Müdürlüğü tarafından, okullarda sağlık taraması başlatıldı.

 

Sağlık Ocaklarında oluşturulan ekiplerin, kendi bölgelerindeki okullarda öğrenciler arasında tarama yapmaya başladıkları, ilk gün 64 bin öğrencinin taramadan geçirildiği, bunlardan 598'inin hastalıktan etkilenmiş olduklarının belirlendiği öğrenildi.

 

Taramaların süreceği, bu çalışmalarda temizlik ve hastalık konusunda eğitim verileceği haber alındı.

 

TOPLANTI

Malatya'da içme suyunda bazı bölgelerde lokal olarak meydana gelen mikrobik salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyet, Devlet Hastanesi'nde toplantı düzenledi.

 

İl Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu, Sağlık Müdür yardımcıları ile Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 4 kişilik heyet, Devlet Hastanesi'nde toplantı düzenledi. İshal, karın ağrısı ve kusma nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısı ile yatan hastalar hakkında istatistikî bilgilerin değerlendirildiği toplantı sonrası Sağlık Bakanlığı heyeti, Devlet Hastanesi'nden ayrıldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız