SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Müdür' Dolandırıcı!

A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 20 ilde 54 iş yerini, bozuk para vereceğini söyleyip 200 bin TL dolandıran zanlı yakalandı.

16 ayrı mahkemece dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenen zanlının İzmir'e gelip gittiğini belirleyen ekipler, zanlının ara sıra uğradığı bir çay ocağını tespit ederek 15 gün boyunca gelmesini bekledi. 15 gün boyunca çay ocağında çay içerek zanlıyı bekleyen ve geldiği an zanlıyı yakalayan Huzur Timi ekiplerinin çay paraları Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz tarafından ödendi.

İzmir, İstanbul, Ankara, Malatya, Kayseri, Balıkesir, Manisa ve Mersin'in de aralarında bulunduğu 20 ilde aynı yöntemle 54 ayrı işyerini yaklaşık 200 bin TL dolandıran zanlı ile ilgili çalışma başlatan İzmir polisi, söz konusu firmaların güvenlik kamera kayıtlarını inceleyip şüphelinin kimliğini tespit etti. Zanlının 16 ayrı mahkemece dolandırıcılık suçundan aranan 28 yaşındaki İ.H.K. olduğu belirlendi. Polis, zanlının eşkal bilgilerini kentteki tüm birimlere dağıttı. İ.H.K.'nın izini süren Huzur Timi ekibi, ara sıra İzmir'e gelen zanlının her gelişinde Kemeraltı'da bulunan bir çay ocağını ziyaret ettiğini belirledi. Söz konusu adreste önlem alan polis, 15 gün zanlının gelmesini bekledi.

İzmir'de aranmadığını zanneden zanlı Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki çay ocağına geldiğinde polis tarafından yakalandı. Polise, Ö.Ö. adına düzenlenmiş sahte kimliğini gösteren şüpheli gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere emniyet binasına götürülen zanlının İ.H.K. olduğu belirlendi ve dolandırıldığını ileri süren 14 firma
yetkilisi tarafından teşhis edildi. Zanlının, kiraladığı lüks otomobillerle özellikle büyük firmalara gidip kendisini hastane müdürü, belediye çalışanı ya da muhasebeci olarak tanıttığı, kendisindeki bozuk paraları tümlettirmek istediğini, firmalardan para aldıktan sonra da kayıplara karıştığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız