SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'OSB Deresi'!.

0
Güncellendi - 2016-06-02 01:23:58
Bu da 'OSB Deresi'!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Yağışlarda yollarda akan sular ve göleti andıran görüntüler, OSB’lerdeki alt yapı yetersizliğini de gözler önüne serdi.

Malatya’da son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında genel olarak kent merkezinde yaşanan sel ve su baskınları bu kez Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde de yaşandı.

Hafta sonunda etkili olan kısa süreli sağanak yağışlar sonrasında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları su bastı.

1.OSB’de drenaj hattı da yokmuş

Malatya 1. OSB’de bağımsız bir yağmur suyu drenaj sisteminin olmadığı, yağmur sularının kanalizasyona bağlandığı ortaya çıktı.  Etkili yağışlar sonrasında kanalizasyonun taştığı ve fabrika aralarında göletlerin ve dereciklerin oluştuğu belirtildi.

Konuyla ilgili ulaştığımız yetkililer “Burası 1977’de oluşturulmuş. 1984’te alt yapısı ihale edilmiş ve 1988’de ilk fabrika inşa edilmeye başlanmış. O yıllarda drenaj için bir ihale yapılmamış. Biz bu duruma çözüm olarak, yatırımcıya fabrikalarının drenaj sistemlerini yola bağlamalarını önerdik.  Ama bazı yatırımcılarımız bunu yola (Yeşil alan) bağlamak yerine kanalizasyona deşarj etmeyi tercih etmiş. Bunun dışında yatırımcılarımızdan bazıları işletmelerini çukura yapmış. Belirtilen kod seviyesine uymamış. Bu durumda olan bazı fabrikalarda su baskını olayları yaşanıyor” açıklamasında bulundu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

osb1

osb2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız